Constanza Rodríguez. Foto: R. G.
Constanza Rodríguez. Foto: R. G.

"Cal treballar més en la inserció laboral i l'escolarització dels joves de Cerdanyola"

La presidenta de l’Associació de Veïns del Cerdanyola, Constanza Rodríguez, alerta sobre les mancances del barri

Què significarà la nova pista coberta per al barri
La pista coberta es una reivindicació històrica de l’associació de veïns i per això estem contents. Voldríem més coses però això es el que tenim i amb el que ens hem de conformar amb el que tenim. Des de l’Associació de Veïns entenem l’esport com via d’intervenció social molt clara, i aquest equipament ens ajudarà molt, malgrat que voldríem anar molt més enllà; hi ha moltes famílies amb mancances econòmiques que no es podem permetre que els seus fills i filles el practiquin en condicions. 

Quins són els reptes pendents al barri?
En l’àmbit social queda encara molta feina per fer al nostre barri. Tenim per exemple molta gent jove sense escolaritzar, i les escoles d’adults no donen a l’abast. Cal recordar que som el barri més empobrit de Mataró. El pla de l’Ajuntament està bé i ens satisfà, però la quantitat de treball pendent és enorme.

Els veïns es queixen de la manca de neteja i manteniment al barri. Per què creieu que es produeix aquest fenomen?
Necessitem més campanyes de civisme, sempre hem cregut que són importants i efectives. No és més net qui més neteja, sinó qui menys embruta, i això només s’aconsegueix a través de la conscienciació dels veïns. Està bé ampliar el servei de neteja i recollida de residus al barri, però el problema no és només aquest. 

L’agressió amb una destral a un bar del barri és una prova que el barri a vegades és insegur.

El que va passar al bar del carrer València és greu, i l’Ajuntament sap que sobre aquest bar pesen moltes queixes veïnals que nosaltres hem entrat a registre en diverses ocasions. El problema és que Cerdanyola és un mercat de moltes coses, el tràfic de drogues és rampant des de fa molt de temps, i això és quelcom que no podem arreglar nosaltres, ho ha de fer l’Ajuntament. El problema és que moltes famílies pateixen mancances, la joventut no té feina i futur i al final tothom s’ha de buscar la vida. És una realitat que no podem obviar, cal treballar molt més a favor de la inserció laboral i l’escolarització. 

Com valoreu la convivència a Cerdanyola?
En aquest moment hi ha molts interessos polítics per trencar-la. Tenim socis de l’AV que són xinesos, magrebins, subsaharians... Som una entitat multicultural com el barri mateix.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive