Foto donatiu
Foto donatiu

La Caixa referma el seu suport al menjador social de Mataró

La Fundació La Caixa, a través de Caixabank, renova la seva confiança en el Menjador de Sant Joaquim, pilar assistencial per a molta gent

El menjador social de la Fundació Sant Joaquim de Mataró, rep la col.laboració de Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, amb l’objectiu de promoure la salut física, social i mental dels usuaris. Situats al Camí Ral, 338 de Mataró, aquest menjador és l’únic espai d’aquestes característiques de tota la ciutat de  Mataró i d’altres pobles de la comarca del Maresme.

Aquest projecte forma part de l’itinerari d’inserció del pla de treball específic de cada usuari/a, i treballem en xarxa amb l’Ajuntament de Mataró, Càritas Inter-parroquial de Mataró i filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paul.

El projecte s'ha dissenyat en funció de les demandes que  arriben directament al centre o a través d’altres entitats del tercer sector de la ciutat i del Servei de Benestar Social de l’ajuntament de Mataró, i s'ha anat modificant al llarg dels anys per a que s'adeqüi a la situació actual dels usuaris del projecte.

S’entén el projecte, a banda de cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació, que és l’objectiu principal, també com un espai d’acollida i trobada on es creen petites xarxes que ajuden a la consecució de petits objectius adreçats a la millora de la qualitat de vida i inicien el procés d’inclusió social dels usuaris.

Els objectius específics són proporcionar la cobertura de les necessitats bàsiques d’alimentació ja que és un menjador social pels 365 dies l’any. També es vol adquirir bons hàbits en matèria d’higiene personal, crear un espai de comunicació, coneixement i de respecte mutu entre persones de diferents procedències. A més, s’informa i s’orienta als usuaris dels recursos i serveis als quals poden accedir per a  millorar la seva situació personal i donar-los eines que afavoreixin l’autonomia, adquirint hàbits de comportament cívic i millora de les relacions socials.

Totes elles són accions adreçades a la prevenció i, la detecció i la disminució de situacions de risc social i es treballa amb els usuaris i les seves famílies en la recuperació del suport familiar i la inclusió social.

Aquesta col.laboració de Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, es destina a cobrir  diverses despeses generades en material de cuina, neteja i d’oficina.

Menjador Sant Joaquim. Foto: R.Gallofré
Menjador Sant Joaquim. Foto: R.Gallofré

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive