Les oficines de Caixa Laietana al centre de Mataró
Les oficines de Caixa Laietana al centre de Mataró

J. V.

Caixa Laietana inicia les negociacions per fusionar-se amb Caixa Penedès

El projecte de fusió preveu una reducció del 15% en la plantilla i el nombre d'oficines

 Els consells d’administració de Caixa Laietana i Caixa Penedès ha aprovat aquest dimecres, dia 25, tal i com estava previst, donar inici a les negociacions que han de derivar en la integració de les dues entitats, segons han confirmat fonts de la caixa mataronina. El consell d’administració de Caixa Laietana ha celebrat aquesta tarda una reunió en la qual s’ha acordat iniciar aquest projecte de fusió que ara s’haurà de presentar i sotmetre a votació a l’Assemblea General, moment en el qual es donaria per tancada la fusió. En aquesta reunió s’ha presentat un esborrany del projecte d’integració que es vol portar a terme, “en un temps relativament ràpid” que podria ser d’uns sis mesos.

Segons fonts de l’entitat, els Consells d’Administració de les dues entitats han pres aquesta decisió després “de valorar molt positivament que aquesta unió representa una oportunitat per millorar la productivitat i l’eficiència, i per aconseguir un fort posicionament comercial al país amb una dimensió suficient que permeti una adequada diversificació del negoci”. Les entitats assenyalen, a més, les compatibilitat existents entre les dues caixes i que, confien, contribuiran a simplificar el procés de Entre aquestes compatibilitats hi ha el fet que les dues entitats comparteixen un model de negoci, i que la propietat de les societats filials està en mans de les pròpies caixes. Això fa que la fusió d'immobiliàries, asseguradores, gestores de fons, empreses comercialitzadores de béns de consum, serveis informàtics i serveis de contact center no sigui problemàtica, asseguren les entitats a la nota. A més, les dues entitats comparteixen la mateixa plataforma tecnològica.

La fusió donarà com a resultat la quarta entitat catalana i a dotzena de l’estat espanyol en volums d’actius, que seran superiors als 32.000 milions d’euros. La nova entitat disposarà d'uns recursos propis que superen els 3.000 milions d'euros i donarà servei a un milió i mig de clients. Fonts de l’entitat han explicat que la reducció de personal prevista en aquest procés serà del 15%, és a dir, uns 600 treballadors que, en el cas de Caixa Laietana es podrien fer en la majoria de casos a través de prejubilacions. Pel que fa al tancament d’oficines, la fusió obligarà a clausurar-ne el 15%, unes 160. Des de l’entitat mataronina s’ha destacat que l’impacte de la fusió serà “petit” perquè les dues entitats porten “els deures fets”, ja que en els darrers mesos ja s’han dut a terme alguns tancaments i s’han fixat “estructures molt racionals”. Les mateixes fonts asseguren que la intenció és la de mantenir les obres socials de les dues entitats així com que podria donar-se un període transitori durant el qual hi hagués una presidència de tipus rotatori. Altres fonts apunten, no obstant, que el responsable de Caixa Penedès Ricard Pagès seria l’home fort de la nova entitat, que podria tenir un nom nou i la seu central a Vilafranca del Penedès.

Aquesta és la tercera fusió de caixes que es realitza a Catalunya aquest any, després de la unió de les caixes de Sabadell amb Terrassa, Manlleu i Girona, i de Catalunya amb Manresa i Tarragona.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive