Contenidors desbordats al carrer València de Mataró. Foto: Patrulla Vecinal Mataró
Notícies relacionades
Contenidors desbordats al carrer València de Mataró. Foto: Patrulla Vecinal Mataró

La brossa desborda els contenidors de Mataró

Els problemes amb la recollida de residus es fan evidents a ulls dels veïns. L'Ajuntament reconeix un "mal servei" i treballa amb l'empresa concessionària per solucionar-ho.

Els contenidors d'escombraries de Mataró no donen a l'abast. El servei de recollida de residus no està donant una resposta adequada des de fa com a mínim quatre mesos, i la imatge als carrers de la ciutat presenta massa sovint escenes deplorables, amb la brossa desbordant els recipients. Els veïns es queixen des de fa temps omplen les xarxes socials amb les imatges dels contenidors rodejats de deixalles. L'Ajuntament reconeix que hi ha un problema i treballa amb l'empresa concessionària per intentar revertir la situació.

El Regidor d'Ecologia Urbana de l'Ajuntament de Mataró, Xesco Gomar, explica que el problema va començar a finals del mes de març, i reconeix que han rebut moltes queixes i avisos de la ciutadania, especialment a través de les xarxes socials i l'aplicació Mataró Neta. Malgrat que les afectacions són desiguals, i els punts més conflictius se situen en zones com les àrees frontereres amb els punts on hi ha establerta la recollida selectiva mòbil, Gomar reconeix que el desbordament s'ha estès per tota la ciutat. 

Malgrat que l'incivisme és una de les causes atribuïbles al desbordament de contenidors, amb situacions com ara veïns deixant-hi voluminosos enlloc d'emprar el servei de recollida a casa, el govern municipal admet que en els darrers mesos la situació caòtica amb els residus es deu a "un mal servei", en paraules de Gomar. 

Per aquest motiu, des del consistori s'exigeix a l'empresa concessionària, FCC, que reverteixi la situació. "Ens hem reunit amb l'empresa quatre o cinc vegades i estem a sobre del problema", afirma Gomar, que assegura que "esperem que els canvis organitzatius es facin visibles aviat." Aquests canvis ja han inclòs relleus en les figures de capatàs i de coordinador del servei. "Estem restaurant la normalitat del contracte", afegeix el regidor. Això també inclou una revisió dels sistemes innovadors implementats en la recollida de residus en els darrers anys. "Hem de tornar a estabilitzar el servei i arribar a utilitzar el 100% d'aquests serveis, com la recollida de voluminosos, porta a porta i la recollida mòbil," ha dit Gomar.

El regidor ha subratllat la importància de no atribuir les deficiències als treballadors, destacant la seva dedicació. "Hem demanat a l'empresa que sigui responsable i dialogui per signar un nou conveni abans de la licitació del nou contracte, perquè el càlcul de costos sigui realista." Amb aquestes mesures, Mataró espera revertir la tendència negativa i millorar la gestió dels residus a la ciutat, garantint un servei eficient i de qualitat fins al nou contracte el 2026. Per Gomar, la situació la darrera setmana ha millorat substancialment. 

Comentaris (35)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive