Sergi Morales, autor de l'article 'La bona política'
Sergi Morales, autor de l'article 'La bona política'

La bona política

El membre de la direcció detalla en aquest article d'opinió les millores per Mataró que En Comú Podem ha demanat a la Generalitat en la negociació dels pressupostos

Fa uns dies celebràvem la III Assemblea Nacional de Catalunya en Comú a Barcelona, on un grup de persones compromeses de la nostra ciutat i la nostra comarca fèiem un pas endavant per treballar plegades per lluitar contra les desigualtats i aconseguir una veritable transició ecològica de forma coordinada amb altres municipis i viles d’arreu del país. Són persones que no surten als diaris, ni als mitjans, com en Tito, la Carla, l’Oscar, la Noelia i moltes altres, però que treballen sense rebre res a canvi, només per la satisfacció  de saber que estan lluitant per un món millor. Aquesta assemblea enceta una nova etapa dins de la nostra organització i és un honor i una responsabilitat fer-ho formant part de l’Executiva Nacional que lideren les companyes Ada Colau, Jéssica Albiach i Candela López.

Aquesta nova etapa, Catalunya en Comú la vol fer amb una major implicació política dels municipis, especialment d’aquells que estem més enllà de l’àrea metropolitana, escoltant la nostra veu, les nostres necessitats, per avançar també en allò important per al nostre territori: la millora dels serveis públics, especialment en educació i salut, el desenvolupament de les infraestructures necessàries, l’accés a l’habitatge, la millora de la mobilitat i la connexió amb la capital i les ciutats de l’entorn, la protecció del nostre litoral i la lluita contra el canvi climàtic i la contaminació a les nostres ciutats.

A l'Assemblea ens vam poder trobar amb persones de referència del nostre espai polític, com la Vicepresidenta Yolanda Díaz, el Ministre de Consum Alberto Garzón i el Ministre d’Universitats Manuel Castells. Vam constatar que ara més que mai el que toca és treballar per resoldre els problemes de la gent comuna, que té dificultats per arribar a final de mes, que necessita d’una Sanitat Pública forta, que sent insegur l’espai públic, i que vol que tinguem una educació de qualitat que garanteixi mínimament la igualtat d’oportunitats. I per fer tot això cal fer palès també que els processos de transformació no es construeixen donant-nos l'esquena, sinó de la mà i a favor, i que ha arribat el moment de teixir, de fer xarxa i de construir grans aliances.

Justament l’endemà d’aquesta assemblea, En Comú Podem tancava un acord per permetre la tramitació dels pressupostos de la Generalitat, per obrir un nou temps a Catalunya, per trencar la política de blocs, posant els nostres vuit diputats i diputades al servei de millorar la vida de la gent. I justament aquest context ens permet posar de relleu aquelles demandes que hem traslladat des de Mataró en el procés de negociació del pressupost del govern de Catalunya, per mirar d’incorporar alguna de les nostres propostes:

 • Iniciar la construcció del Institut Cinc Sènies, actualment en barracons.
 • Assegurar que durant l’any 2022 es comenci la construcció de les escoles Joan Coromines i Germanes Bertomeu.
 • Inici de la construcció del nou CAP Cirera-Molins, l’ampliació del CAP Rocafonda, i una millora de la dotació dels recursos a tota la primària per poder fer una atenció de qualitat.
 • Ampliació de l’Hospital de Mataró i millora del seu finançament, així com del nou equipament Sociosanitari que també ha de donar servei a tota la comarca.
 • Ampliació de la dotació de Mossos d’Esquadra per poder abordar els problemes d'inseguretat que patim.
 • Aprovar una Llei de Barris Verds que permeti fer una aposta clara per la rehabilitació, transformació i millora de barris com  Cerdanyola, i Rocafonda-El Palau.

Veurem fins on està disposat a arribar el Govern de la Generalitat i quin és el seu nivell de compromís per millorar els problemes reals de la gent. És temps de la política útil, de la bona política i de treballar per fer-li més fàcil la vida al conjunt dels catalans i les catalanes. I aquí és on sempre trobaran la nostra gent, la que es veu i la que no es veu, fugint d’electoralismes i treballant pel bé comú.

Arxivat a:

Comentaris (4)

8 apellidos catalanes Fa 6 dies
Crec que per ser politic aquí a Espanya, s'hauria de demanar com a mínim tenir la EGB. La majoria d'ells no passaria aquest primer cribatge. Gran part, quasi tots, són venedors de fum i/o fracassats de la privada que s'han fet politics per donar una sortida fàcil a la seva vida.
Miro Fa 9 dies
Millorar la vida de la gent comuna? I mentrestant no pareu de importar i protegir als delinquents que roben a la gente comuna pero a vosaltres no? I solament fas que demanar i vosaltres que feu que esteu al govern de Mataró? Cada vegada la ciutat més insegura, amb més delinquents que venen, més bruta i més decadent i mes pobra
bona política però els barris continuen en la seva degradació accelerada Fa 10 dies
Sergi, et coneixem de fa, ets noi de barri. No dubtem de la teva bona fe i política, però la realitat de com estan els barris de deixats, insegurs i complicats és un fet més que palpable.
Barris Fa 10 dies
Has d'entendre, Sergi, que per barris volem dir tots els barris, inclús el centre.
I què demaneu a Mataró Fa 10 dies
Ens dius el que demaneu a la Generalitat, però a Mataró, que esteu en l'equip de govern, què feu? J¿a ho saps que l'Ajuntament té molt de personal que cobra i no fa res, ja ho saps que hi ha molts agents de la policia local que no treballen, però cobren, ja ho saps que es poden arreglar coses aquí i ningú no s'atreveix a fer res?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive