Una de les trobades que es fan a Mataró de manera periòdica.
Una de les trobades que es fan a Mataró de manera periòdica.

BNI Maresme Actitud: xarxa d’empreses per crear sinèrgies i millorar la facturació

Creen xarxes d’empreses en punts locals, com Mataró, perquè es relacionin entre elles i trobin solucions comunes

BNI respon a les paraules Bussiness Network International. És tracta d’una companyia nord-americana que ofereix una eina  per empreses que busca consolidar la seva facturació i potenciar sinergies entre empreses a través del networking i les referències de qualitat. Així ho explica la seva directora-consultora Yolanda Carmona, encarregada del grup BNI Maresme Actitud, que ja compta ja amb una vintena de membres. “Formem grups d’empreses i cadascuna d’elles representa una sola activitat, de manera que mai entrem en competència. El sistema està pensat per  treballar desde la complementació i la col·laboració. Creem relacions de confiança i apliquem un sistema estrcuturat i positiu”.

La idea és crear esferes de força on les empreses es fan potents i facturen molt més. “Utilitzem una plataforma mundial on hi ha tota la informació de les empreses i tots els membres de la resta del món les poden trobar”, explica. La plataforma també permet buscar contactes i rebre formació (gratuïta) en diversos àmbits. “A Mataró fem una reunió setmanal de caire estratègic per millorar ,consolidar-nos i per tan coneixe’ns profundament entre nosaltres a través del networking”, afegeix Carmona. 

Amb aquest format busquen assolir “els objectius de les empreses”, que no són altres que augmentar els seus clients i la facturació del seu negoci. Carmona exemplifica les sinergies que es poden crear en aquests grups: “ cadascuna de les empreses fa les seves peticions i la resta procura aconseguir-ho. La relació no és bilaretal d’una empresa cap a l’altre, sinó que és multidirectional, de manera que tots demanem, busquem i trobem per tots i en totes direccions”. El concepte és el d’acabar tenint 50 comercials al carrer parlant del teu negoci sense despeses addicionals, ja que “les comissions estan prohibides” a BNI i es genera “una confiança entre empreses d’on es treu un profit compartit.

Créixer fins a 50 membres

L’objectiu de BNI al Maresme és créixer fins als 50 membres. “La meva tasca és la d’acompanyament, dirigir i gestionar el grup fins que hi hagi els membres suficients; un cop passa això, els formo perquè s’autogestionin i siguin totalment operatius. Aleshores jo  ja deixo de dirigir el grup i passo a ser la seva consultora. Em tenen al seu costat només per quan ho necessiten”, relata.

Tot i que el projecte té un caràcter internacional evident (BNI està 73 països  del món amb grups repartits per tota la seva geografia), la realitat és que en el grup del Maresme es busca  “enfocar l’estratègia cap al negoci local, ja que fa molta falta. Anem pel bon camí, ja que hi ha bona relació entre els membres i s’han fet negocis entre els seus membres tot i que  encara estiguem en etapa de formació”.

Informació sobre el grup BNI Maresme: 605.27.94.24.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive