Un moment del Desvetllament improvisat (fragment de vídeo de J. M. Labrador)
Un moment del Desvetllament improvisat (fragment de vídeo de J. M. Labrador)

La Barram i un Desvetllament improvisat deixen espurnes de Santes

El repic de campanes de Santa Maria és l'únic acte de Santes que s'ha pogut celebrar enguany

Ni Santes ni Mataró s'enlaira. Aquest final de juliol a Mataró, enlloc de ser com cada any un dels moments més intensos del curs, és gairebé un desert. L'augment de casos de Covid-19 en les darreres setmanes ha obligat a suspendre el festival alternatiu a Les Santes, i la ciutat presenta una imatge que res té a veure amb la d'aquestes dates. Però durant aquests dies hi ha espurnes que recorden el que hauria de ser, si no fos per la pandèmia: la Festa Major de Mataró.

Aquest diumenge, dia 26, al migdia hi ha hagut la Barram i repicada, com a únic acte de Santes que enguany es podrà celebrar gairebé com si fos un any qualsevol. Centenars de persones s'han aplegat a la plaça de Santa Maria per sentir com els campaners feien sonar les campanes de la basílica mataronina, seguint el ritual de cada any per anunciar la vigília del 27, el dia de Les Santes, patrones de Mataró. 

Durant els moments anteriors a l'inici de la Barram, que ha començat puntual a les 14h, ha cridat l'atenció el concert espontani que han ofert diversos músics des dels balcons de la plaça de Santa Maria i del carrer Nou, interpretant temes propis de la Festa Major.

Músics abans de la Barram

Ahir dissabte, dia 25, a les 23.30h, la Riera i entorns haurien d'haver estat plenes a vessar amb l'euforia a punt de desfermar-se per la sortida dels Gegants i l'inici del Desvetllament Bellugós. La Covid-19 ho ha fet impossible enguany, però un grup de mataronins i mataronines van resistir-s'hi a la seva manera i van improvisar un Desvetllament a la seva manera. Una cinquantena de joves van anar Riera avall a ritme de Bequetero. Res a veure amb la Nit Boja, però un petit record del que sol ser.

La "Nit Boja" de 2020. Vídeo: J. M. Labrador

 

 

Comentaris (2)

mustafaalin Fa 2 anys
pues nosotros bailamos al ritmo del baquetero,nos emborrachamos,fumamos porros y terminamos follando,fue una belada que muchísimos no lo hicieron ó no se lo permitieron hacerlo. Un aplauso a los que tiraron los petardos de anoche,fue un final grandioso GLORIA A LAS SANTES!!!!!!!! Y FINS AL AÑY QUE BE SI DEU O VOL.
Pilar Fa 2 anys
Aquest noi es mereix un aplaudiment. ??

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive