Toni Civit no tornarà a presidir l'IMPEM. Ni tampoc cap regidor d'ERC. Així ho ha anunciat l'alcalde, Joan Antoni Baron, en la roda de premsa convocada aquesta tarda per donar a conèixer els resultats de l'expedient informatiu obert arran de les acusacions que l'exdirector d'aquest organisme municipal, Jaume Llansó, va llançar contra Civit per un pressumpte cas d'assetjament psicològic i coacció política. L'expedient s'ha donat a conèixer avui en una Junta de Portaveus. Posteriorment s'ha convocat una reunió de govern, l'anomenat G7.
L'alcalde creu que Civit hauria d'haver-li notificat els problemes de comunicació que tenia amb el director de l'IMPEM abans d'emprendre accions per substituir Jaume Llansó del seu càrrec. Hi ha hagut una manca de confiança i de criteri per part del president de l'IMPEM en no posar en coneixement de l'alcalde i del govern municipal les dificultats que s'estaven produint en la seva relació amb Llansó. Per això entenc que el senyor Civit no pot reemprendre la seva activitat com a president de l'IMPEM, ha dit Baron.
L'alcalde, però, ha explicat que la decisió definitiva es discutirà a la taula del tripartit, en una reunió que podria celebrar-se aquest proper dimecres, dia 27 d'abril. Segons Baron, en els darrers dies ha parlat d'aquesta qüestió amb els socis de govern i en les converses han sorgit diverses alternatives, però ha dit que serà ERC qui tindrà la darrera paraula. Baron també ha volgut deixar clara la seva voluntat de mantenir el pacte de govern, però ha deixat clar que "l'IMPEM no retornarà a ERC" i ha puntualitzat que serà una decisió de la formació republicana mantenir o no l'acord. L'alcalde, però, ha recalcat que no li retornarà les competències a Civit i ha anunciat que en els propers dies es procedirà a nomenar un nou president de l'IMPEM, així com el director definitiu de l'organisme, que ara dirigeix de forma provisional Mireia Ràfols.
Cap il·legalitat
L'expedient informatiu conclou que no s'han produit il·legalitats en l'activitat que s'ha portat a terme a l'IMPEM. El document, que ha estat instruït pel secretari general de la corporació, inclou les explicacions de Toni Civit, Jaume Llansó i de diversos testimonis que han estat citats en les seves declaracions, així com de la representant del comité de treballadors.
Baron també ha constatat, davant el resultat de l'expedient, que s'ha produit una certa indefinició per part d'ERC, que ha barrejat l'activitat de partit amb l'acció institucional de l'IMPEM. L'alcalde, però, ha volgut deixar clar que això no vol dir que s'hagi comès cap irregularitat en la contractació de personal en funció de seu perfil polític, tal i com va denunciar Llansó en la seva carta de dimissió. Baron també ha qualificat de greu la situació de manca de comunicació entre el director i el president de l'IMPEM donat que Llansó era un càrrec de la confiança de Civit.
De la mateixa manera, Baron ha explicat que es va negar a rebre a Jaume Llansó el dia 5 d'abril. L'alcalde es va haver d'assabentar de les seva decisió per un mail que havia enviat a la resta del consistori. Les coses no es fan d'aquesta manera, ha dit.
Consulta l'especial Cas Llansó
Comentaris