El president de Prohabitatge, Genís Bargalló, va assegurar ahir en el ple que l'empresa municipal d'Habitatge no ha sol·licitat mai dades dels abonats a Aigües de Mataró S.A. (AAMMSA). Responent a la pregunta presentada per CiU, Bargalló va explicar que Prohabitatge havia accedit a una llista de vivendes desocupades elaborada prèviament per l'Ajuntament.
El president de Prohabitatge va reconèixer que aquest llistat s'havia fet a partir de dades obtingudes a través d'AAMMSA sobre les vivendes que s'haguessin donat de baixa del comptador, que disposessin de bateria de comptadors però que en faltés algun o que el consum d'aigua anual hagués estat inferior a 5 metres cúbics. L'objectiu era detectar els habitatges desocupats i per aquest motiu, l'ajuntament va facilitat el llistat a Prohabitatge per tal que depurar-la, ja que hi apareixien dades repetides o contradictòries.
Aquesta llista, va afegir Bargalló, consisteix en una relació d'adreces postals i consums que no conté cap tipus d'informació de caràcter personal i va negar, per tant, que Prohabitatge estigués fent un tractament indegut de les dades dels abonats perquè no disposa d'aquestes dades.
El president de Prohabitatge va explicar, per últim, que per localitzar les vivendes susceptibles de formar part de la Borsa de Lloguer Jove s'estan seguint tres línies d'actuació. Aquestes es basen en el treball de camp que realitza un tècnic, en les consultes a promotors i administradors de finques i en la campanya publicitària d'aquest nou servei.
En la roda de premsa posterior al ple, l'alcalde, Manuel Mas, s'ha remès a l'informe jurídic que s'està elaborant per determinar si el trasvassament de dades d'AAMMSA a Prohabitatge vulnera o no la Llei de Protecció de Dades. S'han passat a l'Ajuntament i després a Prohabitatge dades del consum, no dades sobre les persones, ha dit Mas. A partir d'aquí haurem de veure si hem transgredit o no la llei. Si es així, haurem de tirar enrera i demanar disculpes o el que toqui.
El problema és com es poden conèixer, amb la llei de protecció de dades a la mà, determinats comportaments ciutadans sense disposar de la seva autorització, ha reflexionat Mas. L'alcalde ha posat com a exemple la reformada Llei d'Hisendes Locals, que permet gravar els habitatges buits. Però després no s'ha desenvolupat el reglament que defineix un habitatge buit. A través de quins sistemes hem de saber que una vivenda és buida? s'ha preguntat Mas.
Comentaris