capgros.com

Augmenten els casos atesos a Cerdanyola pel servei de Mediació Ciutadana

Tot i això, la percepció majoritària dels veïns és que la convivència en la seva comunitat és bona o molt bona

El servei de Mediació Ciutadana de l’Ajuntament de Mataró va atendre durant el 2010 un total de 108 conflictes entre ciutadans i veïns del barri de Cerdanyola. Es tracta d’un 30% més de casos respecte els que es van atendre al 2009, que van ser 83. El servei de mediació ciutadana atén conflictes de convivència que, per la seva complexitat, no els poden resoldre els veïns de forma autònoma i requereixen d’un seguiment per poder ser resolts. En la seva majoria, aquests conflictes tenen a veure amb desacords o molèsties dins la comunitat de veïns, sorolls, brutícia, impagament de quotes, mal ús de la via pública o de contenidors o queixes per la brutícia que provoquen els animals domèstics.

Aquestes són algunes de les dades obtingudes en el balanç de la Setena Campanya amb informadors cívics que l’Ajuntament ha dut a terme al barri de Cerdanyola. Entre el setembre del 2010 i finals de febrer, sis informadors cívics van visitar diversos domicilis del barri per tal d’informar-los, entre d’altres temes relacionats amb la convivència al barri, sobre el servei de Mediació Ciutadana, així com també sobre els ajuts a la rehabilitació d’edificis i la instal·lació d’ascensors i sobre els bons hàbits de la recollida de residus. Pel que fa a la instal·lació d’ascensors, durant el 2010 se n’han instal•lat 5 dels 46 considerats possibles, i dos més estan en procés. De la resta, cinc no es poden instal·lar per problemes tècnics i els altres esperen l’acord dels veïns o no disposen de pressupost per la despesa.

Bona convivència
En total, durant la campanya els informadors van poder informar un total de 5.154 famílies. D’aquestes, 4.961 van omplir un qüestionari sobre diversos aspectes de la vida al barri i el dia a dia de la comunitat. D’aquesta enquesta es desprèn que un 77% dels enquestats considera que la convivència a la seva comunitat veïnal és bona o molt bona (14,82% va dir molt bona i un 62,29% va dir bona). Només el 2,84% va assenyalar que la convivència amb els veïns és dolenta i un 20% va dir que és normal.


Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive