-
-

Sílvia Ruiz

Associació Asalma, un suport per a famílies desestructurades

L'Associació engega un projecte per poder donar esmorzar als nens de Rocafonda que no tenen recursos

Toni Paloma té 79 anys i porta tota una vida dedicada als altres. Amb només 19 anys anava a fer visites a les presons juntament amb els seus companys de la parròquia de Sant Josep. Deu anys després, en plena època franquista, va estar pres durant 18 dies. Fundador de l’associació Asalma, destinada a l’ajut a famílies desestructurades, Paloma ara té entre mans un projecte per aconseguir que els nens sense recursos vagin esmorzats a l’escola. “Les ganes d’ajudar a la gent sempre les he tingut”, afirma. 

La nova iniciativa de l’associació se centra en atendre als més petits. Al barri de Rocafonda, on Asalma es troba instal·lada, hi ha un grup de nens de famílies immigrants que estan al carrer i no tenen recursos. Degut a les necessitats de menjar que aquests nens pateixen, des de l’associació estan disposats a repartir-los menjar: “al matí obriríem a les 8h i ja els tindríem preparat l’esmorzar. Així ja no aniran a l’escola amb la panxa buida.” D’altra banda, a una part del local volen instal•lar un conjunt d’ordinadors amb l’objectiu de que els nens vagin a les tardes per fer deures, classes de matemàtiques i tot el que necessitin. A més, els adults també podran anar per cercar feina a Internet, al mateix temps que se’ls hi faran cursos formatius de com comportar-se a l’empresa.

Asalma intenta facilitar la vida a la gent d’una manera totalment voluntària i sense ànim de lucre. Tot s’ho paguen ells i no reben subvencions d’enlloc. A més, segons Paloma, no reben cap tipus d’ajuda des de l’ajuntament: “Hem de tirar endavant independentment de l’administració, amb la que no podem comptar en res. Però nosaltres seguim lluitant i ara he d’anar picant portes per trobar socis que puguin ajudar.” De fet,  reconeix que part de la seva pensió, i fins i tot tota alguns mesos, la destina únicament a la fundació.  Ara tenen altres idees per seguir ajudant a famílies desestructurades, però necessiten diners i ja no en tenen. “Si tinguéssim més suport, encara faríem més. Jo em veig amb cor encara de tirar endavant moltes coses. Tot arribarà”.

Aquest és l’últim capítol d’una associació que porta 13 anys en actiu i que no ha deixat de créixer des de la seva fundació. Malgrat que va començar com una organització dedicada a les presons i a l’assistència als seus familiars, ara ajuden a tothom que ho necessiti. Gràcies al Banc d’Aliments de Barcelona i a l’esforç de tots els voluntaris per anar a fer recollides de menjar allà on poden, l’associació Asalma pot repartir els aliments bàsics entre totes les famílies a les que até. A més, també proporcionen roba i sabates, i al local disposen de dutxes i rentadores per aquells que ho necessitin. Actualment atenen a 254 famílies desestructurades: la major part d’aquestes són famílies de presoners, drogodependents, sense sostre i indigents, però també donen assistència a 70 famílies sense recursos que des de Càritas i els serveis socials no els atenen per arribar a un salari mínim mensual. 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive