L'artista mataronina Alícia Framis preparant el seu projecte artístic vinculat a la IA
L'artista mataronina Alícia Framis preparant el seu projecte artístic vinculat a la IA

capgros.com/ACN

Una artista mataronina es casarà amb una IA

Alícia Framis presenta una sèriede performances que enllacen art, tecnologia i emocions, i la parella és una escultura hologràfica entrenada a partir de perfils de persones conegudes per l'artista

L'artista multidisciplinària Alicia Framis (Mataró, 1967) inicia un projecte internacional en forma d'una nova sèrie de performances anomenada ‘The Hybrid Couple’, on entrellaça art, tecnologia i emocions. En la primera performance, titulada ‘The First Woman to Marry a Hologram’, l'artista celebrarà el seu matrimoni amb una intel·ligència artificial, una escultura hologràfica entrenada a partir de perfils de persones conegudes de l'artista. La singular cerimònia tindrà lloc el proper estiu de 2024 al museu Depot Boijmans Van Beuningen de Rotterdam (Holanda).

‘The Hybrid Couple’ és un nou projecte multidisciplinari concebut com una sèrie de performances que redefineix els límits de la interacció entre humans i IA des d'una perspectiva femenina. Es tracta d'una exploració de les relacions humanes en la intersecció entre l'art i la tecnologia.

Alicia Framis col·labora amb especialistes en tecnologia i pensadors d'arreu d'Europa, buscant explorar la integració de la IA en la vida quotidiana i l'art. Com s’ha explicat en un comunicat, l’artista busca “forjar un nou paradigma de l'amor mentre explora les relacions íntimes que podem cultivar amb les màquines i la simulació d'emocions mitjançant la computació”.

7950c4d4 b01d 413b a83a b640638139d8

La creadora mataronina afincada als Països Baixos

L'holografia, una tècnica avançada de fotografia, genera imatges tridimensionals mitjançant llum làser i la interferència de dos feixos de llum coherents. Aquest procés, aplicat a sistemes de vídeo, representa un desafiament tecnològic que, de superar-se, podria introduir AILex en futures televisions tridimensionals. AILex, l'holograma triat per Alicia Framis, és una entitat d'IA creada utilitzant perfils de persones conegudes per l'artista.

El casament se celebrarà l’estiu vinent a la terrassa del museu Depot Boijmans Van Beuningen de Rotterdam. En l'actualitat, Framis està dissenyant el seu propi vestit per contraure matrimoni amb un holograma, així com els vestits dels convidats a la cerimònia.També, juntament amb el LAM museum, el museu d'art alimentari a Holanda, Framis està treballant en la creació de menjar molecular que pugui ser gaudit tant per humans com per humanoides.

Amb la col·laboració de la Rabobank Art Collection, Framis també està explorant la possibilitat de la primera assegurança de vida per a hologrames, així com la primera hipoteca per a l'adquisició d'un habitatge dissenyat específicament per a la coexistència harmònica entre hologrames i humans.

Després de la cerimònia, ‘The Hybrid Couple’ emprendrà un viatge internacional, permetent a les audiències de tot el món submergir-se en la vida d'Alicia i AILex, els quals compartiran les seves experiències a través de diverses plataformes.

Comentaris (5)

Si tenen problemes.. Fa 2 mesos
s'haura de crear el jutjat de viogen virtual...quines ganes de....
mataroni plus Fa 2 mesos
Espero que no estigui financiat amb el fons europeus i que aquesta collonada surti de la seva butxaca.
Armand Fa 3 mesos
Esperem que la IA. No li fique les banyes an la memòria RAM o la CPU. Això no és art. Això es fer-se veure.
Papito Bragulat Fa 3 mesos
Qui paga la collonada?
mataroni Fa 3 mesos
Ganes de fer-se veure. De veritat cal fer aquestes coses?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive