-
-

Salva Fernández

‘Arribem a temps per plantar-hi faves’

Els adjudicataris dels horts urbans de Bon Recés reben les claus per començar a treballar en les seves parcel·les

La majoria, per no dir gairebé tots, superen la cinquantena d’anys. Però alguns, com han explicat més tard, són totalment verges i amb inexperiència en el seu nou entreteniment. Els adjudicataris de les llicències de concessió dels horts urbans de Bon Recés han rebut aquest divendres, dia 22, les claus per poder començar a treballar les seves parcel·les. “Plantarem faves, cebes, cogombres, una mica de tot”, explica Maria Garcia, que va apuntar-se al sorteig d’immediat quan ho va veure als mitjans de comunicació: “No tenim experiència ni tradició de família, però ens va semblar una bona idea”. De fet, alguns dels adjudicataris havien demanat més celeritat en el lliurament de les claus, precisament, perquè encara era temps de faves. “Encara sort que podrem plantar-ho ja mateix”, comentava un dels nous pagesos urbans. De moment s’han donat 33 claus. En falten 22 més per omplir totes les parcel·les, que s’escolliran d’entre la llista d’espera que va quedar en reserva després del sorteig.

Pedro Quiles també és nou en això de llaurar la terra, i tampoc tenia gaires ganes de presentar-se al sorteig. “La meva dona i el meu cunyat van insistir i al final ens ha tocat”, assegura. Quiles, que no coneix res sobre com treballar la terra, s’ha estat “informant per tot arreu” per poder plantar “el que sigui, farem cas als companys i plantarem faves ara per ara i més endavant el que toqui”. El que no sap és el temps que li dedicarà, tot i que en el seu cas té la sort de “viure a prop de la zona”, que es troba al veïnat de Mata-Rocafonda, concretament a la confluència entre els carrers de la Foneria i la Carretera de Mata.

Eloi Toribio també s’estrena amb els horts del Bon Recés, i s’hi va apuntar “ràpidament” quan va saber que hi havia la possibilitat. “No en sé res, però tampoc crec que sigui molt difícil”. Toribio plantarà “de tot” i té clar que no pensa dedicar-li moltíssimes hores: “Amb tres dies a la setmana pels matins crec que ja n’hi haurà prou”. Però no tot són principiants. Per exemple, hi ha el cas d’Alejandro Segura, que ja de “petit” tenia experiència “en el tema del camp” per lligams familiars i tradició. “Quan vaig veure la notícia a Capgròs vaig decidir apuntar-m’hi i em va fer il·lusió que m’agafessin”, explica. Segura té clar que plantarà “segons la temporada”, pel que les faves, estrelles d’aquest inici del Bon Recés, també estaran presents a la seva parcel·la. “Després farem pebrots, patates, el que toqui”, afirma. Això sí, no s’ho prendrà com una feina. En la seva generació, on ja han treballat el que havien de fer, els horts urbans es consideren “un hobby per passar l’estona i poder recollir algunes coses”. “Ah, i per fer salut tant amb treball físic com amb bona alimentació”, remarca.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive