F. Castanyer

«Ara Manuel Mas tindrà l'ocasió de descobrir la importància del Maresme»

Ramon Camp, que ocuparà el número 6 de CiU a les properes eleccions autonòmiques, ha repassat per a Capgròs.com l'actualitat política local i catalana amb motiu de la Primera Assemblea Local de la federació, que es celebra el dimarts dia 2 de setembre al Casal l'Aliança de Mataró.

El mataroní Ramon Camp (1954), ex president del Consell Comarcal (del 1988 fins al 1993), ex cap de llista de CiU de Mataró en les municipals del 1987, 1991 i 1999 i actual portaveu del grup parlamentari de la federació nacionalista, assisteix el dimarts dia 2 de setembre a la primera Assamblea Local de CiU, que es celebrarà al Casal l'Aliança, com a diputat responsable al Maresme de l'anomenat Territori 25, organisme electoral que divideix els quadres nacionalistes en 25 zones territorials per portar a terme l'estratègia política de la Federació. Camp, que ocuparà el número 6 de CiU a les properes eleccions autonòmiques, ha repassat per a Capgròs.com l'actualitat política local i catalana.


Llistes de CiU al Parlament
Davant les crítiques de «poca renovació i nul·la presència de la societat civil», que va llançar la Federació del PSC del Maresme a la configuració de les llistes nacionalistes al Parlament, Camp ha respost que «és Maragall qui no representa cap mena de renovació», a diferència d'Artur Mas, que segons el diputat mataroní, «personalitza una nova generació, que és la meva generació, per construir el futur del país».

Representants Maresmencs
Camp no ha volgut entrar a valorar l'exclusió de les llistes de CiU al Parlament del mataroní, Joaquim Esperalba –escollit en primer lloc per l'assemblea comarcal de CDC– i considera que el Maresme està ben representat, tant per la seva pròpia persona, –»la meva trajectòria política està molt vinculada a aquesta comarca», ha dit– com per l'alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, situat al lloc trenta-vuit. De tota manera Camp ha puntualitzat que els candidats a les llistes al Parlament no s'escullen al cent per cent en funció del territori.

Manuel Mas al Consell Comarcal
L'exlíder de CiU a Mataró ha dit que li resulta «sorprenent» que Manuel Mas hagi ocupat la presidència del CCM tenint en compte que «l'alcalde de Mataró ha dit no reconèixer l'existència de la comarca del Maresme». «Ara tindrà ocasió d'adonar-se de la seva importància», ha afirmat Camp. De tota manera, l'expresident comarcal s'ha mostrat molt més preocupat pel fet que el PSC, ERC i ICV hagin format govern sense respectar la volunat popular «que havia donat la majoria de vots i regidors a CiU». Camp s'ha mostrat escèptic respecte del pes polític que Mas pot donar al Consell. «El que està clar és que el Maresme necessita un Consell Comarcal operatiu», ha dit.

Assemblea de Mataró
Camp ha definit la trobada de dimarts com «un exercici perquè els mataronins «tinguin l'eina de CiU a punt», quan hagin de dipositar-hi la seva confiança en les eleccions autonòmiques. El diputat ha assenyalat «la necessitat de potenciar l'acció directe i el contacte amb el ciutadà» com una dels objectius més importants de la precampanya i la posterior campanya electoral.

Eleccions al Parlament
Camp s'ha referit a la cita autonòmica com un «moment de gran trascendència més enllà de la propia nit electoral», perquè «marcarà la futura trajectòria del país». Als mataronins els recorda que «l'eina CiU», ha fet possible actuacions decisives i cita l'hospital, el port, el palau de justícia o l'autopista de Granollers.

Referent municipals
El comportament de l'electorat a les autonòmiques ha estat històricament diferent al de les municipals. Camp es basa en aquestes dades per restar importància als resultats de CiU a Mataró en les passades municpal. Camp defensa que CiU va millorar en general, «però que hi ha una sèrie de ciutats, com Mataró, que es dónen circumstàncies diferents».

Joaquim Esperalba
La feina del nou líder de CiU a Mataró ha estat «molt positiva» segons Camp. «Amb el temps s'anirà veient que la seva tasca és necessària per a la ciutat», ha dit i l'ha esperonat a seguir: «ell ja sap que aquesta és una carrera per etapes, que no començava ni s'esgotava en les eleccions passades».

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive