Aquestes són les restriccions fins a finals de març
Aquestes són les restriccions fins a finals de març

Aquestes són les restriccions fins a finals de març

El Procicat aprova aixecar el confinament comarcal i reobre el comerç, entre d’altres mesures

El Procicat ha mogut peça de cara a la nova revisió de les restriccions contra el contagi de Covid-19. A partir de dilluns permetrà que les persones que integren una bombolla de convivència es desplacin a una comarca diferent de la d’on resideixen habitualment.

Tant les mesures vigents com les novetats aprovades avui tindran una vigència de 14 dies –fins al 29 de març- i seran revisables segons l’evolució de la pandèmia.

Les restriccions, al detall:

 • Les persones d'una mateixa bombolla de convivència podran traspassar el perímetre comarcal. 
 • Obertura de comerços de venda al detall que no superin els 800 metres quadrats i amb un 30% d’aforament. Els més grans de 800 metres quadrats podran obrir si acoten l’espai d’obertura al públic a aquesta superfície i redueixen l’aforament al 30%. 
 • Obertura amb les mateixes condicions dels comerços dels centres, galeries i recintes comercials, on es limita al 30% les zones comunes i de pas, on caldrà complir les condicions de ventilació i qualitat de l’aire, i on es restringeix l’accés i l’ús de les zones recreatives, com ara zones infantils, ludoteques o àrees de descans. També roman suspesa l’obertura al públic dels locals i establiments de restauració integrats en centres, galeries o recintes comercials.
 • Respecte l’esport ja es permetran les competicions federades per als menors de 16 anys; a més, a excepció de les d’àmbit estatal i internacional (de futbol i bàsquet) de caràcter professional, la resta de competicions permeses es podran desenvolupar amb públic, limitant l’aforament al 50% en instal·lacions i equipaments a l’aire lliure i al 30% en tancats. 
 • Pel que fa al joc, salons, casinos i sales de bingo podran obrir al 30% i un màxim de 100 persones, tot garantint la ventilació mínima establerta. Si, a més, compleixen amb determinades condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades i garanteixin mesures de control d'aglomeracions, podran obrir, respectant el límit de l'aforament al 30%, fins a un màxim de 250 persones.
 • A més, als locals i els espais en què es desenvolupen activitats culturals d’arts escèniques i musicals -com ara teatres, cinemes i auditoris- es podran fer altres activitats extraordinàries, com gales, cerimònies d’entrega de premis i festivals
 • També es podran reprendre les activitats de cultura popular i tradicional, tant a l’aire lliure en un espai perimetrat i estàtic, com en espais tancats, amb subjecció a requisits d’aforament segons les condicions de ventilació i de control d’accessos i mobilitat de l’activitat. En tots cas, els assistents hauran d’estar asseguts. 
 • L’activitat dels mercats no sedentaris i les fires de mercat resta condicionada a una reducció al 30% de la capacitat d’aforament. 


​Finalment, les altres mesures ja vigents es mantenen, com el toc de queda que continuarà com fins ara (22h) o l’horari (fins les 17h) de la restauració. 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive