La nova imatge del Camí Ral, que s'inaugura aquest dissabte. Foto: Ajuntament
Notícies relacionades
La nova imatge del Camí Ral, que s'inaugura aquest dissabte. Foto: Ajuntament

Aquest dissabte, finalment, s’inaugura el Camí Ral

El tram comprès entre la Rambla i el carrer Cooperativa s’ha reurbanitzat completament, després d’uns vuit mesos d’obres

La reurbanització del Camí Ral, entre la Rambla i el carrer Cooperativa, ha estat un projecte llarg i costós, que ha arrossegat una certa polèmica per la durada de les obres, i que ha arribat a la seva fi vuit mesos després. Aquest dissabte dia 2 d’abril s’inaugura el nou tram, amb una festa ciutadana al llarg de tot el matí. Aquest divendres desenes d'operaris ultimaven els detalls per a la inauguració de l'endemà. 

Les obres del Camí Ral són una de les peces clau del Pla d’Impuls del Centre, amb l’objectiu de reordenar aquest tram del carrer més llarg de Mataró. Malgrat la seva ubicació central era fins ara un lloc desaprofitat per al passeig, el comerç i l’activitat ciutadana a causa, entre d’altres, de l’estretor de les seves voreres i del tràfic motoritzat intens.

d95b946b feeb 4153 902d a0ca2ae5834c

Operaris aquest divendres al Camí Ral

La reurbanització ha transformat totalment el carrer respecte a la seva versió anterior. Les voreres s’han ampliat, amb les del costat muntanya al mateix nivell que la calçada (separada amb una línia d’arbrat). Tan sols hi ha un carril per automòbils i bicicletes en sentit Girona, mentre que en sentit Girona s’ha establert un carril bici, dins de la nova anella ciclista.

Al llarg del carrer s’han eliminat les barreres arquitectòniques i s’han establert cinc passos adaptats per garantir l’accessibilitat entre ambdós cantons i potenciar el vial com a prioritari per a vianants. A més de l’arbrat, s’ha instal·lat un nou enllumenat de leds i diferent mobiliari urbà com ara bancs, cadires, papereres i aparcaments per a bicicletes.

La nova imatge del Cami Ral també respon a un dels objectius del Pla d’Impuls del Centre, afavorir l’extensió del mateix, i connectar-lo urbanísticament amb els nous sectors en desenvolupament de la ciutat com són el Rengle i el TecnoCampus, la Ronda Barceló i el sector d’Iveco-Pegaso. Les obres se sumen a la pavimentació de la plaça de Santa Anna i la reparació de la Riera, i tindran continuïtat l’any que ve amb la reurbanització del carrer Sant Josep.

a6e72143 f6a9 440b b3c7 34a53f942f65

El tram entre Churruca i Jaume Recoder

Les obres també han inclòs la renovació de les xarxes de clavegueram i abastament d’aigua, un dels motius que han fet que la durada dels treballs fos tan llarga. Aquest fet va generar queixes entre el sector del comerç, malgrat que s’ha respectat el calendari anunciat per l’Ajuntament des de l’inici d’obres el mes de juliol passat.

La inauguració d’aquest dissabte comptarà, a partir de les 10.30h, amb una xocolatada, els parlaments institucionals i, a les 11.45h, un concert a càrrec del duo Euphorix.

Comentaris (9)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive