Blocs d'habitatges a Mataró. Foto: R. G.
Blocs d'habitatges a Mataró. Foto: R. G.

Redacció

Aprovat inicialment el recàrrec del 50% de l’IBI per habitatges permanentment desocupats

El ple ha aprovat, inicialment, l’Ordenança Reguladora de Verificació d’Habitatges Buits

Protegir la funció social de la propietat afavorint el dret d'accés a l'habitatge dels ciutadans, incentivar als propietaris a conservar l’habitatge en condicions adequades, ampliar l’oferta d’habitatge a la ciutat, facilitar la captació dels programes públics de captació d’habitatge com a la Borsa de Lloguer Públic o el programa Lloguem! i desenvolupar un àmbit d’intervenció en relació a l’ús i conservació de l’habitatge. Aquests són els objectius de l’Ordenança Municipal Reguladora del Procediment sobre Verificació d’Habitatges Buits, que es va aprovar inicialment en l’últim ple municipal de Mataró.

Això es tradueix en mesures concretes com són el recàrrec del 50% de l’IBI per aquells habitatges permanentment desocupats i la possibilitat d’aplicar les mesures previstes a la normativa d’habitatge. Les mesures de control de l’habitatge buit es complementen amb aquelles de foment a la seva mobilització com el programa Lloguem!, que potencia la rehabilitació dels habitatges i la posada al dia abans que els immobles entrin al mercat de lloguer per sota del preu de mercat, la Borsa de Lloguer Social o el Programa Relloguem de la Generalitat de Catalunya.

El Pla de Mandat 2019-2023 aposta per desenvolupar aquest pilar clau de les polítiques d’habitatge, en el marc de l’objectiu de garantir el bon ús de l’habitatge privat a la ciutat, focalitzant les actuacions en dos àmbits: la desocupació permanent i la manca de conservació.

Comentaris (11)

juan Fa 9 dies
Que barbaridad que castigo de ayuntamiento.Solo sirve para recaudar y confiscar para luego gastarlo en sueldos y ayudas para los suyos.Entiendo que habrá recargo para el ocupa también y no para lo que tiene que hacer su legitimo propietario Muy honesto por su parte luego servir al ciudadano si de caso para otro año bravo bravisimo
Pepe the frog Fa 10 dies
En tiempo de rojos... hambre y piojos.
Manel Fa 10 dies
Espera que sigui una puta broma!! Puta Vergoña de politics! Amb la que esta caient CULLONS!!!
Miren Fa 10 dies
Es una vergüenza con la barbaridad qué sé paga de Ibi Siempre ayudando a los de siempre por narices . Hay gente qué no alquila porque les destrozan los pisos y aveces los inquilinos dejan de pagar y todo son mareos y pérdida de dinero. Porque no siempre el qué tiene dos viviendas es un ricachon muchas veces es gente qué han trabajado duro Para luego dejárselo al vividor de turno
Apex Fa 10 dies
Esto es comunismo. Quieren controlar la vida de todos. Si hay pisos sin alquilar es porque las leyes no son atractivas para alquilarlos y ganar dinero. Prefieren tenerlos vacíos al riesgo de impagos u ocupaciones. Que cada uno haga lo que le de la gana con sus propiedades !!!!
CARME Fa 11 dies
És una bona mesura. Però on s'ha aplicat demostra que no serveix per a res. Agafeu el valor d'un IBI, apliqueu l'increment, parlem de 100 0 130 euros a l'any per un fons boltor o banc. Encara riuen. Per cert, si està ocupat, no està buit, legalment.
Papitu Nas de Mico Fa 11 dies
Quina colla de lladres aquest de l'Ajuntament. Res més a dir, colla de lladres...
Marcos Fa 11 dies
No tengo ningún piso vacío pero considero un abuso de juzgado de guardia que por sus coj0n€s si tienes un segundo piso lo tengas que tener ocupado. Quieren mandar en nuestras vidas a base de cobrarnos más. Es indignante. Otro motivo más para irte a vivir a otro pueblo. Robar al pueblo legalmente es muy fácil, protegerles de robos, atracos, incendios, violaciones y ocupaciones ilegales ya es más difícil verdad? Para eso hay que tener ya más coj0n€s. De pena
Plens Fa 11 dies
Això voldrá dir que, ja que es pagarà un 50% de més, si la vivenda és OKupada, la desOKupareu d,inmediat, o no...?
Anonim Fa 11 dies
Quin respecte és el dret a la propietat privada? Bote i comparsa encara us sembla que cobreu poc? Des de quan una oersona no pot fer amb el que es seu allò que més li convingui?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive