Agents de la policia local de Mataró han detingut els tres joves. Foto: R. Gallofré
Agents de la policia local de Mataró han detingut els tres joves. Foto: R. Gallofré

Aposta per una seguretat més preventiva que reactiva

Aprovat el Pla de Seguretat Local de Mataró que aposta per la feina comunitària i transversal

Més feina de seguretat transversal preventiva, actuar abans que en faci falta de reactiva. Aquest pot ser un resum eloqüent dels propòsits amb el que s’ha aprovat el nou Pla de Seguretat Local de Mataró. La regidora Anna Villarreal assegura que la nova eina ha de servir per guanyar “en eficàcia i eficiència” en tot l’àmbit de la seguretat i l’Ajuntament es fixa en aquest plantejament integral com l’única manera d’arribar a les percepcions i millorar-les.

El Pla Local de Seguretat té per objectiu millorar la resposta, en termes d’eficàcia, eficiència, qualitat de servei i transparència, a les necessitats i demandes de la ciutadania en matèria de seguretat pública. És per aquest motiu que, a més de l’estudi de les dades, s’ha realitzat un procés participatiu per completar l’anàlisi objectiva de la situació amb la informació, percepció, idees i opinions dels principals agents implicats en la gestió de la seguretat local: serveis de seguretat, serveis municipals, representants polítics, entitats socials i veïnals i ciutadania.

La regidora Anna Villarreal

La regidora Anna Villarreal

“Apostem per una visió comunitària de la seguretat, mirant d’incidir en els riscos contra la seguretat pública i anant a les causes i no només a les conseqüències, de manera integral i transversal”, assegura Villarreal. 

El Pla Local de Seguretat s’orienta a tres objectius estratègics:

 • -Conèixer i avaluar contínuament l’estat de la seguretat pública; detectar les necessitats i demandes de la ciutadania; i impulsar un model de millora contínua en l’eficàcia, eficiència i qualitat dels serveis de seguretat pública.
 • -Crear un sistema global de seguretat pública a la ciutat de Mataró que articuli els instruments i procediments de coordinació, col·laboració i actuació de tots els serveis públics amb competències en matèria de seguretat, així com la participació de la ciutadania.
 • -Integrar i donar coherència als diferents àmbits de la seguretat, desenvolupar actuacions de caràcter transversal i fomentar la participació de la ciutadania en els processos d’informació i decisió, per millorar l’estat general de la seguretat pública a la ciutat.

Partint d’aquests tres objectius, es defineixen 10 prioritats:

 1. Augmentar els índexs de seguretat i civisme, amb especial atenció a aquells fets que generen major victimització en la ciutadania

 2. Incrementar la percepció de seguretat a la ciutat i als barris.

 3. Millorar la qualitat i proximitat del servei a la ciutadania.

 4. Millorar la coordinació dels cossos i serveis de seguretat.

 5. Mantenir permanentment actualitzat el mapa de riscos de la ciutat.

 6. Integrar les estratègies d’actuació preventiva en matèria de risc social, educació, civisme i seguretat.

 7. Promoure els valors i comportaments vinculats a la seguretat i el civisme.

 8. Potenciar el rol de la ciutadania com a subjecte actiu de la seguretat

 9. Actualitzar els instruments normatius, procedimentals i disciplinaris en matèria de seguretat.

 10. Aplicar les noves tecnologies per optimitzar els processos d’informació, actuació i comunicació amb el ciutadà.

 

 

Arxivat a:

Comentaris (3)

l'observador Fa 4 mesos
La policia ha de ser integral, per on vagi ha d'anar posant ordre i els comandaments han d'exigir implicació total dels seus agents. L'Ajuntament ha d'estar al seu costat en tota actuació i defensar-los fins l'últim moment a l'ambit judicial i davant la ciutadadania extremista i alarmista.Si no hi ha implicació anirem molt malament.
Pinxu Fa 4 mesos
Sempre qui estem pagant els plats els pobres ciutadans que currem. Els altres els anem mantenint. Apart de tenir un cos policial que no es posa d'acord i sense paraula
ayay Fa 4 mesos
si volguessiu detectar radars de delinquència i de detectar les necessitats de la ciutadania de perill ja faria temps que haguessiu parlar amb molts de moviments farts del que passeu de tot, que és fotre fora o anar contra la delinquència a la que doneu molta vida i venen d'altres municipis que no li donen tanta vida. Sou uns mentiders i parleu per parlar per després no fer res, a veure si ens equivoquem per una vegada vividors que sou.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive