Carta del lector: Hem salvat la línia, gràcies a tota la gent que ho heu fet possible!
Carta del lector: Hem salvat la línia, gràcies a tota la gent que ho heu fet possible!

L'aparcament del Parc de Rocafonda

La plataforma Mataró Acull demana explicacions sobre l'atenció a les persones desallotjades de l'aparcament del Parc de Rocafonda

Fa pocs dies el Capgròs informava que s’havia dut a terme la retirada de cotxes abandonats i la neteja de l’aparcament del Parc de Rocafonda de Mataró. El setmanari, es feia  ressò d’un tuit del Sr. Alcalde de la Ciutat i afegia que es tractava de l’espai on en els darrers mesos hi vivien diverses persones que pernoctaven en vehicles.

La informació de l’alcalde, no feia cap menció, de les persones que hi pernoctaven. Però sí que afegia que el seu govern oferia solucions als veïns.

 

Des de Mataró Acull”, plataforma que treballa  i  vetlla per l’acollida de les persones nouvingudes a la ciutat, ens preocupa com a vegades se simplifiquen els problemes complexos. En el missatge a les xarxes, es parla exclusivament de neteja, sense cap referència a les persones sense sostre que hi malvivien.

Això es pot interpretar de tres maneres:

  • Les persones que malvivien no preocupen, són, en realitat, menys importants que els cotxes i les voreres.
  • Que la neteja a la que es refereix va més enllà de les voreres i els cotxes.  Que sense dir-ho, es vol netejar la ciutat de persones, sense cercar solucions serioses a la pobresa extrema que també hi ha a la nostra ciutat. D’això se’n diu aporofòbia, que vol dir, rebuig, aversió, temor i menyspreu cap al pobre, cap al desemparat.
  • Que el tema de les persones que hi vivien ja s'havia solucionat anteriorment, abans de procedir a la neteja. Tant de bo fos aquesta la realitat.  Si és així, però, com és que des de l’Ajuntament, no s'ha informat amb la mateixa satisfacció que amb els cotxes  i l’aparcament?

Ens agradaria tenir una resposta clara a les ciutadanes i ciutadans de la ciutat.

                                                                                  P. V. Mataró Acull

Arxivat a:

Comentaris (8)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive