-
-

Anuari 2018: un any per començar a redefinir com ens movem per dins i fora de la ciutat

La mobilitat ha estat un dels grans temes de l'any que deixem enrere a Mataró i el Maresme

Aquest 2018 ha estat un any clau en matèria de mobilitat, conscients de la necessitat de refer la manera com la ciutat s’adapta a les noves maneres com els ciutadans es mouen. La irrupció dels VMP (Vehicles de Mobilitat Personal) com són els patinets elèctrics ha estat ben visible tant a Mataró com a la resta de ciutats del país, obligant el consistori a treballar en una modificació de l’Ordenança de Circulació per evitar la manca de regulació actual. 

Una de les qüestions clau a Mataró, més enllà de la seva mobilitat interna, és la connexió amb els seus entorns, especialment amb Barcelona, a on molts veïns es dirigeixen a diari per estudiar o treballar. No és pas novetat del 2018 que els transports públics disponibles per fer-ho, el bus exprés.cat i les rodalies, hagin generat queixes ciutadanes pel servei ofert. Però la voluntat de millora és ferma. Pel que fa al tren, enguany s’ha fet públic per una banda el projecte de nova estació de Rodalies per a la ciutat, soterrada i al costat de l’actual, i per l’altra, la construcció d’una escullera per evitar que els temporals marítims afectin el pas dels combois. Els autobusos han vist millorades les seves freqüències i l’Ajuntament ha arribat a un acord amb la Generalitat perquè la concessionària Moventis ampliï la flota de vehicles disponibles.

Un any de mobilitat complicada

Durant aquest 2018 els mataronins han experimentat certes complicacions a l’hora de moure’s per la ciutat. La quantitat d’obres a la via pública que han coincidit al mateix temps ha provocat que, sobretot durant la segona meitat de l’anym, s’acumulessin els talls de carrers, alguns d’ells en punts vitals. L’avinguda Puig i Cadafalch, la plaça Granollers i el circuit de rondes s’han vist afectats per la connexió del nou dipòsit d’aigues de la Ronda Bellavista amb la xarxa d’Aigües de Mataró. L’Eix Herrera, a l’altra punta de la ciutat, també ha patit moltes restriccions de mobilitat. 


Reptes per al 2019: passar del paper a la realitat

Definir la nova estació de tren. El projecte de crear una nova estació de tren a la ciutat, a tocar de l’actual però soterrada, va agafar tothom per sorpresa. Però té visos de fer-se realitat, o es quedarà tan sols en una bonica infografia que llueix especialment en temps preelectorals? Aquest 2019 cal arribar a concrecions, l’Ajuntament necessita arrencar d’ADIF el compromís de tirar-la endavant.

Regular els patinets elèctrics. Han estat el regal de Nadal estrella d’aquest 2018, així que l’any que ve la presència d’aquest tipus de vehicles als carrers es multiplicarà. Mataró té com a repte aquest 2019 refer l’ordenança de circulació per establir per on poden circular i en quines condicions. 

Nova xarxa de Mataró Bus. És una qüestió que s’arrossega des de fa anys, però aquest 2019 ha de ser quan es defineixi i s’apliqui la nova xarxa de Mataró Bus. Calen uns recorreguts, horaris i freqüències, més adaptats a la configuració de la ciutat i a les necessitats dels usuaris del transport públic urbà. 

Apostar finalment pels carrils bici. La ciutat no està preparada per circular-hi en bicicleta. Més enllà de les dificultats orogràfiques (que se solventen amb les bicis elèctriques cada cop més esteses) manquen carrils bici a les principals artèries de la ciutat. Cal impulsar-ne la creació arreu de la ciutat. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive