El servei Anem per Feina es reorienta a l'àmbit online
El servei Anem per Feina es reorienta a l'àmbit online

Anem per Feina: un reforç clau en la formació per a l’ocupació

El Servei d’Ocupació de Mataró readapta el format del programa Anem per Feina amb sessions on-line per arribar al màxim de gent

La crisi de la Covid-19 ha alterat de manera important la salut laboral de la ciutat. Es compten per centenars les persones que han de començar de nou la recerca d’un lloc de treball i per tant la formació per a l’ocupació s’ha situat en primera línia d’importància. És per aquest motiu que l’Ajuntament de Mataró ha rellançat el programa Anem per feina.

Anem per Feina és un ampli catàleg d’activitats grupals, amb planificacions mensuals que ofereix el Servei d'Ocupació de Mataró. La finalitat d’aquestes càpsules és oferir recursos a les persones que estan en recerca activa de feina o en un procés d'orientació professional. Abans de la Covid-19 s’oferien de forma presencial però davant el nou context sanitari l’Ajuntament ha readaptat el format, fent-lo on-line, amb la intenció d’arribar al màxim de gent. Les formacions, agendades a la web del programa, comencen de nou a partir del 8 de juny.

Objectiu: conèixer-se a un mateix i preparar-se millor per a la recerca de feina

“Precisament pel fet que haguem de proposar en aquests moments activitats únicament en format on-line ho veiem com una oportunitat per poder arribar a més persones i per aprofitar  la comoditat que aquest entorn virtual ens ofereix per seguir aquestes propostes des de casa”, expliquen des del Servei. Sergi Morales, segon tinent d’Alcalde i regidor responsable de polítiques d’ocupació, explica que “ara és un moment en què pot ser clau per molta gent poder tenir accés a aquesta formació, curta i de qualitat, en format virtual. Estan pensades perquè tinguin un bon impacte amb durades curtes, entre una hora i mitja i quatre hores per temàtica i el nou format ens permet arribar a més gent, fins a 50 persones per càpsula”. La intenció del servei, però, també és recuperar el servei presencial quan la situació de desconfinament ho permeti.

El programa Anem per Feina està pensat per preparar la persona que vol trobar feina en aquell àmbit on li faci més falta, que li pugui ser més útil. “Amb la situació derivada de la Covid-19 encara és més important conèixer-se a un mateix i reinventar-se, ser conscient dels talents i qualitats que tens i també de les mancances per poder adquirir les eines metodològiques que et puguin permetre respondre millor al que demana el mercat laboral, poder preparar-se millor per a tenir major competència”, explica Morales.

 

 

L’oferta completa es pot consultar en aquest enllaç


https://www.mataro.cat/ca/ocupacio/persones/orientacio/anem-per-feina/agendaUn programa amb història

Fa més de 6 anys que el Servei d’Ocupació organitza aquestes activitats, fins ara de manera presencial a les nostres instal·lacions amb molt èxit. Al llarg de l'any, habitualment es porten a terme al voltant de 100 càpsules.

El 2019, al llarg de tot l’any, des del Servei d'Ocupació de l'ajuntament de Mataró (SOM) es va realitzar 110 activitats en format de "càpsules" de l’ Anem per Feina. Hi van assistir 1.100 persones. Aquest públic és probable que creixi potencialment amb el nou context actual i és per això que des del SOM esperen un augment de persones inscrites al servei. “El nou entorn en el que ens estem movent és probable que aquest programa resulti útil per a molta més gent: les noves càpsules formatives estan pensades per als nous temps, fins i tot amb ser compatibles amb tasques de teletreball”, expliquen fonts del servei. La prioritat en l’accés al programa, això sí, és per persones usuàries per tant recalquen la importància d’estar inscrites al mateix.

Actualment hi ha més de 5200 persones inscrites al SOM -persones desocupades o en actiu que demanen algun dels nostres  serveis que els oferim com formació, assessorament per buscar feina o en l'orientació professional- . Un dels objectius de l’aposta on-line del servei és habilitar la seva web amb tots materials i eines disponibles per facilitar la recerca de feina. “Fins ara tot estava dissenyat per oferir el servei en modalitat presencial i les circumstàncies han provocat que repensem aquests recursos per apropar-los de manera virtual”, expliquen des de l’Ajuntament. .

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive