L'ANC de Mataró, en contra de la llista cívica de l'entitat
L'ANC de Mataró, en contra de la llista cívica de l'entitat

L'ANC de Mataró, en contra de la llista cívica de l'entitat

La consulta nacional sobre una llista cívica a les properes eleccions provoca una nova divisió interna dins l’ANC amb veus crítiques contra la direcció

Durant la primera quinzena de març, l’ANC consultarà telemàticament a les seves bases sobre el projecte de llista cívica que impulsa l’actual direcció per a les pròximes eleccions al Parlament, en considerar que els partits independentistes amb representació institucional “han perdut la credibilitat”. El projecte passa per una agrupació d’electors i busca, segons la mateixa presidenta de l'entitat Dolors Feliu, reactivar la declaració unilateral d'independència (DUI) o, en cas que els altres grups parlamentaris s'hi oposin, "bloquejar" la legislatura. Abans de la votació han programat una vuitantena de xerrades "informatives" arreu de Catalunya per explicar en què consistiria.

Però han emergit veus crítiques amb el projecte i amb com s’està duent a terme. El passat 31 de gener, més de 130 càrrecs i excàrrecs de l’entitat van presentar un manifest en què denunciaven que la llista cívica incompleix els estatuts de l’entitat, el codi ètic i el full de ruta vigent, i que feia perdre “pluralitat i transversalitat” a l’ANC. El document, que va anar acompanyat d’una denúncia interna davant del comitè deontològic per personalitats com Lluís Llach, per fundadors de l’Assemblea i per quatre exvicepresidents, entre ells Jordi Pesarrodona, que va dimitir del càrrec de vicepresident fa un any per desavinences juntament amb una vintena més de membres.

En les darreres setmanes i mesos també han expressat públicament les seves crítiques diverses assemblees territorials de l’ANC tant pel fons com per les formes. Aquest dijous, les agrupacions de Terrassa, Sabadell i Cerdanyola del Vallès denunciaven com la pàgina oficial de la consulta “és una campanya obertament a favor” de la llista cívica o que “no han acceptat participar en cap debat amb persones que promouen el ‘no’”. Recentment, també s’han posicionat públicament altres assemblees territorials, com les de Girona, Valls, Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt, així com les sectorials de gent gran i d’immigració. L'AT de l'ANC de Mataró és una de les que s'hi han pronunciat en contra. 


Les raons de l'ANC de Mataró


L'Assemblea Territorial de l'ANC de Mataró va fer públic el seu posicionament contrari, si bé incentiva el procés convocant pel dia 15 del corrent un debat amb partidiaris i contraris del quart espai electoral independentista. En el comunicat fet públic, l'assemblea de l'ANC local assegura que "entenem que acceptar la proposta de llista cívica comportaria de fet l'anul·lació d'alguns dels principis fundacionals de l'entitat: la transversalitat, la pluralitat, i els compromís de mantenir-se totalment independent de qualsevol partit polític, coalició electoral o grup d'electors i que no es presentarà a les eleccions".

Dins aquests valors fundacionals destaquen la "voluntat d'inclusió de les diferents sensibilitats de l'independentisme" i defensen que "tothom ha de poder continuar formant par de l'ANC i això passa per no optar per una llista electoral concreta si no es vol posar en perill la pròpia supervivència de l'ANC com a eina fonamental de l'independentisme civil organitzat". El texit reivindica l'entitat com a principal defensora "de la legalitat derivada de l'1-O" juntament amb el Consell per la República i segueix identificant "la força de la gent i la seva capacitat d'organització i mobilització" com a "peça clau d'aquesta segona etapa del Procés" .

Arxivat a:

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive