L'Institut Puig i Cadafalch de Mataró ha impulsat el projecte 'Un barri, un món', en el que els estudiants s'impliquen en donar a conèixer els seus barris, Cerdanyola i La Llàntia, a través d'un projecte artístic. L'objectiu és que veïns i visitants descobreixin elements que caracteritzen aquests dos barris, i què signifiquen per als seus alumnes i residents.
En concret els alumnes de primer d'ESO de l'institut mataroní han elaborat i guarnit unes capses de fusta on mostren plàsticament què significa el barri per a ells, inspirant-se en reflexions i textos previs. Totes aquestes creacions s'estan distribuint entre més de 50 comerços, entitats i equipaments de La Llàntia i de Cerdanyola.
A banda, s'ha creat un compte d'Instagram (@unbarriunmon) amb un mapa que permetrà geolocalitzar-les allà on es trobin. D’aquesta manera es vol afavorir la coneixença i l’arrelament a l’entorn més proper. El fruit del projecte Un barri, un món es pot veure fins el 4 de juliol.
Els alumnes de primer d’ESO de l’Institut Puig i Cadafalch coneixeran i faran conèixer els seus barris, la Llàntia i Cerdanyola, a veïns i visitants. Ho faran en el marc del Projecte ara Art/ IN&OUT del Departament d’Educació al què està adscrit el centre educatiu.
L'Institut, amb aquesta iniciativa, ha incorporat a la tasca de l’àrea de visual i plàstica a les assignatures de socials, llengües i tecnologia, una forma de treball interdisciplinari que s'està realitzant durant tot un curs. Un altre dels objectius del projecte, que té una durada de tres cursos, és treure dels murs d’escoles i instituts la feina artística de l’alumnat. Quelcom que s'aconsegueix gràcies a la col·laboració amb escoles professionals, institucions o equipaments culturals del municipi, com ara el Museu d’Art Contemporani de Mataró (M/A/C).
Comentaris