-
-

J. Vives

Alumnes de l’Àngela Bransuela creen una cooperativa de productes artesans

La iniciativa forma part d'un projecte pilot que vol fomentar la cultura emprenedora als escolars

Els alumnes de sisè de l’escola Àngela Bransuela han participat durant aquest curs en un programa pilot d’emprenedoria que els ha portat a crear les seves pròpies empreses cooperatives per produir i comercialitzar productes artesanals. A trávés deñ programa “Emprendre a la meva escola”, els nois i noies dels tres grups de sisè han creat i organitzat tres empreses cooperatives, han dissenyat els productes a elaborar i vendre i fins i tot han sol•licitat un microcrèdit al banc per poder finançar el projecte. El resultat de tot plegat es podrà visualitzar el proper 2 de juny, quan els alumnes de sisè vendran els productes de les seves cooperatives en un estand que s’instal•larà a la Fira de Mataró, i el 13 de juny a la Fira de Barcelona, on hi seran presents totes les cooperatives creades a la província de Barcelona.

Des del passat mes de gener, els alumnes de sisè han treballat aquest projecte que els ha permès conèixer tot el procés de creació d’una empresa. Des de l’elaboració dels estatuts fins a l’estudi de mercat sobre la viabilitat dels productes, passant per la creació dels equips directius, l’aportació d’un capital base o la sol•licitut d’un microcrèdit. Els nois i noies han seguit tots els passos per crear una empresa i, de l’experiència, n’han sorgit tres tres cooperatives: Innovax, Copinsab i SisèCfem. Cadascuna d’aquestes cooperatives ha elaborat diferents productes artesanals, des de bijuteria amb càpsules de cafè reciclades fins a espelmes, marcs de fotos, jocs i rellotges. Els alumnes van fer una proposta de productes que es van votar per triar els que es fabricaran i vendran. També han demanat pressupostos per comprar els materials i fins i tot han elaborat un estudi de mercat per valorar la seva viabilitat. El procés arribarà a la seva fi aquest mes de juny, quan es posaran a la venda aquests productes en les parades de la Fira de Mataró i Barcelona. Amb els diners que s’obtinguin, es pretén recuperar la inversió inicial, retornar el préstec al banc i, amb els beneficis, organitzar un acte conjunt a l’escola i fer una petita aportació a tres entitats com són Pallassos sense fronteres, Creu Roja i la gossera.

La coordinadora de cicle superior de l’Àngela Bransuela, Lali Cusiné, explica que des del centre i els propis alumnes fan una valoració molt positiva de l’experiència. Cusiné destaca que treballant aquest projecte s’han pogut tocar diferents aspectes del currículum, ja que s’han treballat diferents competències com la matemàtica, la lingüística, la digital, la cultural, l’artística, així com valors com l’autonomia i la iniciativa personal, la interacció amb el món físic, etc. Segons Cusiné, els nois i nois s’han implicat molt en el projecte: “se l’han cregut molt i se l’han pres molt seriosament”. A tall d’anècdota, explica que els alumnes van portar els seus prototips i estudis de mercat al banc a l’hora de demanar els microcrèdits. L’experiència ha estat tan positiva que l’escola ja valora de dur a terme el projecte cada any. 

El programa “Emprendre a la meva escola” és un programa pioner promogut per les Àrees de Desenvolupament Econòmic i Ocupació i de Coneixement i Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona, i que va ser desenvolupat originàriament a la Ciudad Industrial del Valle del Nalón S.A.U. La Felguera - Langreo, Astúries.

Aquest primer curs, s’ha proposat la participació a set escoles de set municipis diferents de la província de Barcelona. A més de Mataró, hi ha participat Badalona, Granollers, L’Hospitalet de Llobregat, Igualada, Sant Adrià de Besòs i Vilafranca del Penedès. A Mataró, l’escola ha comptat amb el suport de l’IME i el TecnoCampus.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive