Hernández, Ruiz i Manrique durant la presentació de la candidatura
Hernández, Ruiz i Manrique durant la presentació de la candidatura

A.R. Dot

Alternativa Vecinal proposa reduir el nombre de regidories per estalviar sous

Canviar la gestió de l'ajuntament i de PUMSA i augmentar la participació ciutadana, eixos de la proposta del partit

“Ya nos conoces”. Sota aquest lema es va presentar la candidatura de la Alternativa Vecinal de Mataró (AVdM) dijous 15 de març al Centre Cívic de Cerdanyola. A punt d'entrar al consistori en les eleccions del 2003, l'AVdM es presenta com “la veu del ciutadà que discrepa i que vol dirigir les seves qüestions a algú que l'escolti”, comentava un dels membres del partit, Julian Hernández, a l'inici de la presentació del programa electoral. “A les ultimes eleccions vam voler donar un toc d'atenció perquè no s'anava pel bon camí. Però, ara, 4 anys després, les coses segueixen igual o, fins i tot, pitjor”, comentava Hernández. “És una proposta per a tota la ciutat no només per al barri de Cerdanyola”, van voler deixar clar des del partit.

La proposta més radical dins dels tres eixos que conformen el programa de l'Alternativa Vecinal és reestructurar l'ajuntament i reduir llocs de treball. “L'ajuntament és una de les empreses més rendibles de Mataró”, comentaven. D'aquesta manera, la proposta consisteix a agrupar diverses carteres i així reduir a la meitat el nombre de regidors amb sou. “No estem en contra dels partits, però s'ho prenen com una feina i fan el que siguin per no perdre-la i mantenir-se”, comentava Antonio Ruiz, candidat ja a les eleccions de 2003. Sobre aquest punt, des de l'AVdM es van comprometre a no cobrar de l'ajuntament en el supòsit de sortir escollits i no tenir regidors al poder durant més de dues legislatures. “Nosaltres volem fer una oposició activa però també positiva”, va concloure.

Consells de ciutat i preocupació pel creixement urbanístic
Durant la presentació de la campanya davant unes 50 persones, els representants de l'Alternativa Vecinal van defensar la participació ciutadana a través de consells de ciutat “reals i eficients” com un altre dels eixos del seu programa. D'altra banda, i sempre tenint en compte l'opinió dels veïns i veïnes de la ciutat, l'AVdM pretén canviar la gestió de l'ajuntament i el paper de PUMSA davant el creixement urbanístic de la ciutat i l'especulació, dues de les grans preocupacions del partit.

Antonio Ruiz, únic candidat segur d'una llista encara per tancar, va fer referència en el seu parlament a mobilitzacions populars que han donat resultat com la que va “salvar” la llar Cabanelles per exemplificar la importància de la gent en la política i en el futur de la ciutat que ells volen recollir “en consells participatius reals que siguin escoltats i que no limitin la participació a les eleccions cada 4 anys”. Altres exemples com les polèmiques al voltant del Sorral o Can Fàbregas van servir per il·lustrar l'eix del programa en matèria de creixement urbanístic i especulació i posar en dubte les feines del govern en matèria de pisos socials o de compliment dels objectius que es va marcar PUMSA al néixer.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive