Desenes de persones eviten un desnonament a Cerdanyola
Desenes de persones eviten un desnonament a Cerdanyola

Alerten d'una onada de desnonaments a Mataró en els propers mesos

La finalització de la moratòria, el proper 31 d'octubre, farà que molts llançaments ajornats s'executin, quelcom que pot provocar una greu crisi social a Mataró

Desenes de persones van aconseguir ahir dimecres, dia 13, aturar un nou desnonament a Mataró. Una victòria parcial per a la causa a favor de l'habitatge digne per a tothom, ja que la comitiva judicial va anunciar els manifestants congregats a l'entorn del pis de Cerdanyola que hi tornaran d'aquí a un mes, i amb reforç policial si és necessari. Una situació que amenaça amb repetir-se arreu d'aquí a poques setmanes, quan finalitzi la moratòria pels desnonaments i tots els ajornats es comencin a executar. 

El Sindicat de l'Habitatge de Mataró, organització que lluita contra l'especulació immobiliària, va convocar ahir dimecres una concentració al carrer Marathon, al barri de Cerdanyola, on estava previst el desnonament d'una família amb dos menors. El jutge havia aprovat el llançament a petició de Divarian SL, propietari del pis, malgrat que els residents tenien un informe de vulnerabilitat aprovat per Serveis Socials i malgrat que la moratòria aprovada pel govern central prohibeix, teòricament, els desnonaments fins al 31 d'octubre. 

Desenes de persones van evitar un desnonament a Cerdanyola, però en un mes hi tornaran

La manifestació, convocada a darrera hora (el Sindicat de l'Habitatge assegura que l'advocada d'ofici que representa a la família no va avisar-los de l'ordre de desnonament fins que faltaven tan sols dos dies per a la seva execució) va ser molt nombrosa i va impedir l'entrada de la comitiva judicial. Aquesta, però, va alertar que intentarien de nou el llançament d'aquí a 30 dies, i que vindrien acompanyats amb la policia per evitar que cap manifestació els barri el pas. "Per part nostra la resposta és clara, seguirem organitzades i ens trobaran a la porta mentre no ofereixin una alternativa d'habitatge a aquesta família", explica una portaveu del Sindicat. 

 

Des de l'organització temen que es produeixi "una onada de desnonaments" a Mataró a partir del 31 d'octubre, quan totes les ordres ajornades comencin a programar-se per a ser executades, i se sumin a les noves que vagin apareixent. Són centenars els casos de famílies que viuen en pisos en situació administrativa irregular (per ocupació o per impagament de lloguer), i si el govern no aplica una nova moratòria o cap altra mesura, la situació pot ser dramàtica a la ciutat. 

 

Comentaris (7)

Geoffrey Fa 3 mesos
People voted for this system of don't work, because with two people living together_ they get given everything, So the outside people get flown by private aircraft, public money pays for this, recent flight into Madrid with rich outsiders on board
Papitu Nas de Mico Fa 3 mesos
JO DENUNCIO què els què tenim una edat HEM SIGUT ESTAFATS, hem hagut de pagar la vivenda fins a l'últim rebut. RECLAMO què ens tornin tot lo pagat més interesos.
Andrés Fa 3 mesos
Vivimos en una sociedad que hay dos frentes los ricos y poderosos que son salvajes y solo miran pon el ancia de de tener cada día más a costa de pagar salarios de miseria y luego tenemos al otro extremo que son los que quieren vivir sin trabajar y que todo se lo den hecho y así todo irá cada día peor con dos bandos enfrentados y unas leyes de basura que impartan los inutilidad de los políticos que como sabemos los hay de los dos extremos.
Pregunta al sindicat Fa 3 mesos
Què opineu dels joves migrants que ocupen, la líen, destrossen la vida a la comunitat i a les setmanes ho venen a una família fent negoci? I sovint una família que bi sabia on satava Mataró al mapa. També esteu a favor o en contra d'això? Per sumar_me a la propera o no.
x Fa 3 mesos
Ja estem com sempre, els "perroflautas" antisistema i els "todo gratis" volen que no hi hagi propietat privada, nomes la seva suposso, perque que li agafin casa seva no crec que li agradi a cap d aquests, a veure diu "irregularitat administrativa per ocupacio o no pagar lloger" quina barra, o sigui viure com un parasit a una propietat de un altre...aixo si, sempre amb fills, en algun cas molts, perque no pensar en el futur abans de tenir-los?... ah no, ja li treurem el pis a un altre i la paga.
Aclariment Fa 3 mesos
Molts ocupes actuals no son famílies vulnerables.
al contrari Fa 3 mesos
al contrari, moltes tenen montada la seva forma de vida al voltant de ocupacions, que li paguen els subministes la resta de veïns, ajudes socials, beques menjador...i despres els veus tant tranquils al bar o menjan pipes al parc mentres tu vas de cul, em part per pagar impostos amb els que donar li aquestes ajudes...i a mes en agraïment de tant en tant un altre fill mes, pero augmentar la factura...tambe algunes deixen dona i fills aqui...diuen que son vulnerables...i el marit trevalla al marr
roberto rodrigo Fa 3 mesos
Si en la plaza del ayuntamiento desalojan al narcotraficante y desmontan la plantación indor de marihuana por mi el resto de okupas se pueden quedar, pero esa rata sobra.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive