Carril bici a la Ronda O'Donnell, dins del projecte de l'Anella Ciclista. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Carril bici a la Ronda O'Donnell, dins del projecte de l'Anella Ciclista. Foto: R.Gallofré

L'Ajuntament vol "revisar" l'anella ciclista actual abans que ampliar-la

El consistori de Mataró admet que hi ha trams de la polèmica xarxa ciclista que són "millorables" i els vol modificar abans de pensar en una segona fase

L'anella ciclista de Mataró, un dels projectes més importants i polèmics de la capital del Maresme en els darrers anys, està incompleta. Malgrat que el projecte va implicar doblar el nombre de quilòmetres de carrils per a bicicletes i patinets a la ciutat, hi ha barris molt poblats com ara Cerdanyola o Rocafonda que encara no hi estan connectats, o bé de manera molt precària. Però l'Ajuntament encara no preveu posar-se mans a l'obra per ampliar-la.

Quin és el motiu? El regidor de Mobilitat, Xesco Gomar, és molt clar. Cal "revisar" l'anella ciclista actual abans de pensar en estendre-la. Malgrat que hi hagi zones de la ciutat desconnectades de l’anella ciclista, Gomar insisteix que “no és el moment de parlar d’ampliació sinó d’analitzar el que tenim i millorar-ho”. "Abans de posar-nos amb la segona fase, cal tancar la primera", afirma el regidor que reconeix que hi ha trams dels polèmics carrils bici que són “millorables” en el seu encaix amb la trama urbana.

Plànol dels carrils previstos a la primera fase de l'Anella Ciclista
Plànol dels carrils previstos a la primera fase de l'Anella Ciclista

El govern municipal reconeix que la xarxa de carrils es va implementar de manera molt ràpida i generant un gran impacte (la controvèrsia ciutadana va ser notable, i encara avui l’anella és objecte de debat encès pel seu disseny i pel nombre relativament reduït d’usuaris que té). De manera que ara, sense la pressió d’uns fons europeus que obligaven a executar el projecte en un termini determinat, volen anar més a poc a poc. “Si fem carrils nous, que la ciutadania els pugui assimilar millor, amb més informació prèvia i comptant amb la seva opinió, sense trobar-se el carrer ple de pilones d’un dia per l’altre”, diu el responsable de Mobilitat. 

Durant la campanya electoral, l'alcalde de Mataró, David Bote, conscient de la manca de popularitat del projecte en un sector important de la població (i dels votants) mai va arribar a defensar al 100% la manera com el seu govern va implementar l'anella ciclista, malgrat que sí que segueix considerant necessària aquesta xarxa de carrils. Bote es va disculpar als veïns per les molèsties i inconvenients ocasionats i ja es va comprometre a revisar-la, tal i com ara afirma el seu regidor de Mobilitat. 

Carrils bici en els dos sentits de la circulació, al carrer Biada
Carrils bici en els dos sentits de la circulació, al carrer Biada

Un primer exemple d'aquesta revisió s'està podent veure al carrer Miquel Biada, on s'estan refent les voreres, quelcom que ha afectat els carrils bici que s'hi van implementar a la tardor de 2021 en doble sentit de circulació. Aquests carrils en concret van generar força controvèrsia, amb imatges de cotxes estacionant on no tocava i arrasant amb les pilones de separació, i amb vehicles d'emergència encallats, pel pas de dos a un únic carril de circulació. Aquestes escenes, però, es van donar durant les primeres setmanes de la implementació, normalitzant-s'hi la circulació amb el pas del temps. 

 

Comentaris (17)

Inma Fa 17 dies
Está claro que el futuro será ese, sin embargo no podemos olvidar cómo es nuestra ciudad y que los barrios mas altos no pertenecen al Mataró de los 15 minutos y que nuestra ciudad es grande, sin metro, sin metro, con poco transporte público y con una población automovilística muy alta debido a eso. Se tiene que coordinar todo para que haya un buen cambio hacia un nuevo y mejor futuro donde todos podamos acceder con las mismas condiciones..
Veina Fa 17 dies
Jo personalment crec que no Hi ha prou bicis per tan carril bici,Hi han mes ensurts i mes accidents.Els vehicles mes aturats i els mitjas de transporte urgente con ambulancies i bombes AMB mes problemas.
Baba Fa 22 dies
Buenas, antes de criticar los ciclistas hay que poner las cosas en condiciones. Puich i Cadafalch no tiene para pasar dos buses i dejar metro i medio para bici. I así montón de ejemplos Gracias
Carme Fa 22 dies
El que cal fer, és obligar a que les bicis I patinets circulin pels carrils o per la calçada I no per la vorera . No tenen vergonya, veus els "conductors" ben equipats alguns fins I tot amb casc, envaïnt l'espai dels vianants. Ningu no vigila I que volen millorar?? Cert que passarà com amb els parquímetres, als barris ni un.
Mataroní Empipat Fa 23 dies
No fa pas tant de les eleccions. Aleshores el Sr. Bote es penjaba la medalla pels carrils bici, bo i que el clam de la ciutadania era clar: Un nyap de proporcions faraoniques. Ara en Bote i la seva colla de somniatruites volen "revisar" el nyap. Que Deu ens agafi confessats!
pautar Fa 23 dies
Desde que hi ha el carril bici, en comerços, entitats públiques, etc, estan penjant cartells de "prohibit entrar patinet/bici" . On volen que anem amb bici? si no deixen entrar-les a cap puesto, i deixar-es fora tal i com està Mataró es quedar-te sense. Si tinguessim un servei de lloguer de bicis com a BCN tot tindria sentit, pero ara mateix.. això és un despropòsit.
Un carril bici a la Riera Fa 23 dies
Que facin un carril bici a la Riera, almenys així els vianants sabran per on podran anar.
Gemma Fa 23 dies
No cal anella ciclista ni carrils específics. Caldria: . Limitar a 20 km/h la circulació en tot el casc urbà, on TOTS els vehicles conviurien. . Dotar la ciutat d'aparcaments dissuasius per a cotxes i motos a totes les entrades. . Gratuïtat del transport públic per a tots els residents. . Oferir un servei de "bicing" ben implementat. . Reservar per als usuaris de la bici espais on deixar-la ben estacionada. . Assegurar més possibilitats d'aparcar a tot el teixit urbà per als residen
Angel Garcia Fa 23 dies
És tan vergonyós circula per Mataró en cotxe, i veure que tu estàs fent cua i cua I el costat tens carrils bici per un no passa ningú, l'altre dia mateix l'avia Sergia des de la ulto dara fins al cap de dalt una caravana enorme, i pel carril bici que hi ha al costat totalment vuit, i vaig estar ahir com mitja hora i no n'ha passat ni un ciclista ni un patinet ni res, ara cua impressionant és de vergonya Mataró. Lo pitjor és que els polítics que tenim no en saben més o éis no condueixe
Baba Fa 23 dies
Buenas,hace mucha falta carril bici en Calle Enric Prat de Riba.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive