Declaració Institucional per les Aules Senior
Declaració Institucional per les Aules Senior

L'Ajuntament de Mataró demana la Creu de Sant Jordi per a les Aules Senior

El consistori vol que la Generalitat reconegui aquesta iniciativa mataronina en l'àmbit de la formació i la cultura per a la gent gran, amb més de 40 anys de trajectòria

L'Ajuntament de Mataró ha demanat que es concedeixi la Creu de Sant Jordi a les Aules Sènior. Es tracta d'una Declaració Institucionalque compta amb el suport de tots els grups municipals, i que posa de relleu la trajectòria de les Aules Sènior en l'àmbit de la formació i la cultura per a les persones grans des de la seva fundació, ja fa 44 anys.

Les Aules Sènior de Mataró van néixer el 1980 a la Residència Municipal de Sant Josep sota la direcció de Nati Dorda, arran de la manca d'activitats per a persones grans amb inquietuds intel·lectuals. Pocs anys més tards es va consolidar com una entitat independent amb objectius clars de promoure la cultura, la formació permanent i l'esperit de germanor entre la gent gran.

Un dels moments clau en la història de les Aules Sènior va ser l'adscripció a la Universitat Pompeu Fabra durant el curs 1995-96, fet que va aportar un valor acadèmic afegit a les seves activitats. A més, les Aules van ser cofundadores de l'Associació d'Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran (AFOPA), establint vincles amb diverses universitats i esdevenint una entitat de referència en la formació per a gent gran a Catalunya.

Durant els seus 43 anys d'història, les Aules Sènior han ofert un ampli ventall d'activitats acadèmiques i culturals, incloent conferències, tallers artístics i musicals, així com excursions culturals conegudes com Aules Itinerants. Aquestes iniciatives han contribuït a crear una societat participativa i activa a Mataró, amb una aposta per la pluralitat i l'aprenentatge continu.

La sol·licitud de la Creu de Sant Jordi per part de l'Ajuntament és un reconeixement a la contribució de les Aules Sènior de Mataró en la millora de la qualitat de vida de les persones grans i en la promoció de la cultura i la formació al llarg de la vida. El consistori traslladarà aquesta sol·licitud a la Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive