Benvinguda als joves tutelats o extutelats que treballaran a Mataró. Foto: Ajuntament
Benvinguda als joves tutelats o extutelats que treballaran a Mataró. Foto: Ajuntament

L'Ajuntament de Mataró contracta 10 joves tutelats

Es tracta de joves de 17 a 21 anys que han estat tutelats per la Generalitat i que treballaran com a auxiliars i peons en serveis municipals durant un any

L'Ajuntament de Mataró ha contractat un total de 10 joves tutelats i extutelats, que treballaran durant els propers 12 mesos com a auxiliars i peons en diferents serveis del consistori. El regidor d'Empresa i Ocupació, Sergi Morales, els ha donat la benvinguda aquest divendres, dia 1, en un acte a Can Palauet. 

La contractació es duu a terme dins el Programa Treball i Formació, que té com a objectiu general afavorir l'entrada al mercat laboral de persones vulnerables en atur. Aquest programa té una línia específica per a joves tutelats i extutelats per la Generalitat, un col·lectiu especialment vulnerable i que sol presentar dificultats a l'hora d'incorporar-se al mercat de treball ordinari.

Ajuntaments com els de Mataró, mitjançant aquest projecte, contracten aquests joves durant un any, quelcom que si s'escau també els permet obtenir el permís de treball reglamentari. A banda de la feina en si que desenvolupen, el projecte també preveu un treball de Serveis Socials amb els joves per fomentar la seva autonomia i ajudar-los a emprendre la seva vida fora dels centres tutelats, de cara a assolir l'emancipació total. 

A Mataró, els 10 joves contractats tenen entre 17 i 21 anys, que tenen la condició de tutelats o extutelats per la DGAIA i estan registrats a les oficines de treball. A banda, el programa posa èmfasi en el fet que els joves tinguin interessos i motivacions, en la situació personal de cada un d'ells, o en els itineraris laborals i formatius de cadascun. 

En concret, s'han contractat 3 joves com a Auxiliar de serveis, desenvolupant tasques de suport a equipaments municipals com: Mercat Plaça de Cuba, Cultura i Ensenyament; i 7 joves com a Peó desenvolupant tasques de personal de reforç per al manteniment, trasllats i conservació d’espais públics i equipaments.

El programa inclou la contractació dels joves seleccionats durant 1 any al mateix ajuntament; formació sobre competències transversals; Tutorització i acompanyament en el procés d’emancipació dels joves; i suport futur en la recerca de feina i en altres aspectes vitals dels joves. 

 

Comentaris (6)

Jordi Galdon Fa 2 mesos
Si els 1000 municipis de Catalunya contracten 10 persones per 6 mesos, són 10.000 persones treballant i cotitzant que és el necessita el jovent i la societat.
Pepe el Recio Fa 2 mesos
Al menos, ya saben hacer la O con un canuto????? O son muy zoquetes...
Fins Fa 2 mesos
Suposo que no els hi pagaran res amb totes les ajudes que ja tenen?
Antonio Recio Fa 2 mesos
Y los jóvenes de aquí a matarse a estudiar y estudiar para luego tener que salir al extranjero a buscar trabajo o nada
roberto rodrigo Fa 2 mesos
esa meritocracia......
la Generalitat Fa 2 mesos
Va contractant 10 ja quedem bé. Però diem res de la deixadesa dels joves tutelats, sobretot nascuts al Marroc, dels quals ens on responsables totalment i miren a un altre costat quan passen coses greus per les seves polítiques. Una tireta en una ferida oberta.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive