Avinguda de Lluís Companys tancada al trànsit. Foto: Ajuntament.
Avinguda de Lluís Companys tancada al trànsit. Foto: Ajuntament.

Redacció

L’Ajuntament destina més d’un milió i mig d’euros a l’ampliació del Tub Verd

Aigües de Mataró n’instal·la una nova conducció a l’avinguda de Lluís Companys

1.499.466,037 € (IVA inclòs). Import al qual cal sumar-hi la quantitat de 287.000 € més. És el total que destinarà l’Ajuntament de Mataró en l’obra que servirà per instal·lar una nova conducció de la xarxa del Tub Verd a l’avinguda de Lluís Companys i entorns. Del primer import, que frega el milió i mig d’euros, se’n fa càrrec la companyia municipal Aigües de Mataró. Els prop de 300.000 euros restants els afegirà directament l’Ajuntament per fer arribar les connexions als diferents equipaments municipals. L’obra, que té una durada prevista de 8 mesos, ha estat adjudicada a l’empresa UTE VIALSER-VOLTES CONNECTA, SLU.

L’actuació s’emmarca dins del Pla Director del Tub Verd i s’ha iniciat aquesta setmana. Consisteix, concretament, en l’ampliació de la xarxa del Tub Verd fent passar noves conduccions per la Porta Laietana, l’avinguda de Lluís Companys, l’avinguda de la Gatassa i entorns, per tal de donar energia de calor i fred a diferents equipaments, centres escolars i indústries de la zona.

La nova xarxa consta de 1.100 metres lineals de traçat principal de doble canonada, una d’anada per l’aigua calenta que transporta l’energia al punt de consum, i la de retorn per l’aigua que ja l’ha transferit, mantenint contínuament el procés de distribució. Els diàmetres d’aquesta nova conducció van entre els 50 i 350 mm. La xarxa anirà soterrada principalment per la zona del carril bici en sentit de baixada de l’avinguda de Lluís Companys. D’aquesta nova conducció es deriven quatre ramals secundaris de diferents diàmetres per abastir els centres educatius, sanitaris, esportius i industrials de la zona. Entre els equipaments públics que es connectaran hi ha les escoles del Camí del Mig, Torre Llauder, l'EB Tabalet, l'INS Laia l'Arquera, el Poliesportiu Municipal Eusebi Millán i els camps municipals de futbol del Pla d'en Boet i Can Xalant.

Addicionalment, com a previsió per una futura extensió del servei, s’instal·laran 140 metres lineals de traçat principal d’aigua freda soterrada de diàmetre 250 i 400 mm, que travessaran la rotonda de Porta Laietana.

L’Ajuntament considera que la connexió a les energies renovables permetrà avançar en el camí cap a la sostenibilitat i la reducció d'emissions CO2, dels gasos d'efecte d'hivernacle, afavorint el compromís amb la millora del medi ambient.

Per minimitzar les afectacions les obres es realitzaran per fases. De totes maneres, caldrà actuar en la calçada dels vials i s’afectarà el trànsit rodat. També s’afectarà algunes voreres i caldrà efectuar desviaments dels recorreguts de vianants.
 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive