Vista aèria de Mataró, vuitena ciutat de Catalunya. R. G.
Vista aèria de Mataró, vuitena ciutat de Catalunya. R. G.

L'Ajuntament convida els mataronins a "decidir avui la ciutat de demà"

'Mataró Agenda Urbana 2030' es presenta com un procés de reflexió de la mà d'experts en diferents àmbits estratègics, però que també vol comptar amb la ciutadania

Com serà Mataró l'any 2030? Quins reptes cal afrontar ara perquè, d'aquí a set anys, estiguem ben encaminats en àmbits com l'ecologia, la salut, la mobilitat, la digitalització o la inclusió social? Aquestes són les preguntes a les que vol respondre 'Mataró Agenda Urbana 2030', un procés de reflexió que ha iniciat l'Ajuntament de la mà de diversos experts en aquests àmbits, però que també vol comptar amb els mataronins i mataronines a l'hora de definir el futur de la ciutat. 

Can Marfà ha acollit aquest dilluns, dia 21, la roda de premsa de presentació del projecte, de la mà del regidor d'Estratègia Urbana Dani Hurtado. De cara a aquest dijous, dia 24, hi ha la primera gran cita oberta al conjunt de la ciutadania, un acte a les 19 h, a l’auditori del TecnoCampus pel qual cal inscripció prèvia.

En aquesta cita es comptarà amb els cinc experts en diferents àmbits estratègics que han d'acompanyar els mataronins i mataronines en el procés de definició dels reptes estratègics de la ciutat. Pere Merino, emprenedor expert en economia circular; Fernando Fantova, consultor social; Míriam García, doctora en arquitectura; Carolyn Daher, especialista en salut pública; i Jordi Marín, exdirector de Microsoft a Catalunya. Els eixos estratègics en què es treballarà seran els de ciutat próspera, inclusiva, resilient, ecològica i saludable, intel·ligent i connectada, i cada un dels àmbits comptarà, a banda dels experts, amb un representant de cada grup municipal com a comissionat. 

fda9c2f3 9dd0 4c08 98f8 98f6fe632e6d

Daniel Hurtado, durant la presentació del projecte. Foto: Ajuntament

L'objectiu de tot plegat és preparar Mataró per afrontar amb garanties un futur ple d'incerteses i canvis continus, en un context d'emergència social i climàtica, potenciant l'economia circular, la justícia i la inclusió social, la resiliència contra el canvi climàtic, la mobilitat sostenible o la digitalització. "Volem que els mataronins puguin fer les seves propostes en tots aquests àmbits, ha destacat Hurtado. 

Durant l'acte d'aquest dijous al TecnoCampus, a banda de donar-se a conèixer el projecte, també es concretarà la forma de participació de la ciutadania amb els debats, fòrums i activitats complementàries. Es farà públic el web del procés de reflexió i clourà l’acte l’alcalde de Mataró, David Bote.

 

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive