La Covid torna a créixer a Mataró amb una Rt superior a 1
La Covid torna a créixer a Mataró amb una Rt superior a 1

Redacció

L’Ajuntament activa l’alerta per contaminació atmosfèrica

Els alts nivells de partícules PM10 i la presència de pols sahariana perjudiquen la qualitat de l’aire

Moderar l’activitat a l’aire lliure i evitar aquelles activitats que generin pols. Són les recomanacions de l’Ajuntament de Mataró, que acaba d’activar el protocol d’actuació de contaminació atmosfèrica per la presència de pols sahariana. Els nivells alts de partícules fines, en aquest cas PM2,5, són una constant a la capital del Maresme. Avui la situació es veu agreujada per l’arribada de la pols.

Les persones més vulnerables als efectes de la contaminació atmosfèrica són les que pateixen malalties respiratòries o de l’aparell circulatori, els nadons i infants en edat preescolar, les dones embarassades i algunes persones grans.

Un estudi recent diu que la contaminació mata prematurament 32 mataronins cada any

Un estudi d’ISGlobal situa Mataró com l’onzena ciutat de l’Estat en rànquing de mortalitat per contaminació per partícules fines i la tercera en nivells excessius d’aquest element. Aquestes xifres s’extreuen d'un estudi que ha estimat per primera vegada la càrrega de mortalitat atribuïble a la contaminació de l'aire en més de 1.000 ciutats europees. L'ha liderat l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), en col·laboració amb investigadors del Swiss Tropical and Public Health Institute i la Universitat d'Utrecht. L'estudi centra la seva atenció en la contaminació causada pel diòxid de nitrogen (NO2) i per partícules fines (PM2,5), que són matèria en suspensió producte de la combustió de vehicles però també d'altres fonts, com la indústria o la calefacció domèstica.

Arxivat a:

Comentaris (1)

ciutadana Fa 1 any
A veure quan desmantel.len la incineradora que fa massa mal als ciutadans fins i tot en una cosa tan important com la salut que ens porten tota la merda de Catalunya, ja sigui dels residus dels hospitals de tot el pais com es va veure a les noticies fa un temps com de la brossa d'altres municipis i comarques fins i tot. Aquest ajuntament no porta res bo, ni per a la salut, ja sabem que per la delinquència no estan però tampoc per la salut

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive