Així serà el nou Sidral, el Casal de Joves de Mataró
Notícies relacionades
Així serà el nou Sidral, el Casal de Joves de Mataró

Així serà el nou Sidral, el Casal de Joves de Mataró

L’Ajuntament de Mataró encara no ha definit els usos concrets del que vol que sigui el gran equipament de referència per a joves

El retorn del Sidral és un fet. Així és com tothom coneix a Mataró el Casal de Joves de la Plaça d’Espanya que després de més de 10 anys tancat ara torna. O va tornant, més ben dit. De moment hi començaran les obres de remodelació i se n’ha presentat dues concrecions. Una programàtica: es vol que sigui “l’equipament juvenil de referència”. L’altra, en imatge. Dos renders (recreacions virtuals en 3D) ensenyen com serà un espai que encara no té definits els seus usos.

El nou plantejament d’usos és fer del Sidral un espai de referència de les polítiques públiques adreçades a la joventut de Mataró, que actualment representa gairebé el 20% de la població total de la ciutat.

El nou Pla Integral de Joventut, que actualment està en procés de revisió i redacció amb una visió integrada dins de l’estratègia de l’Agenda Urbana Mataró 2030, compta amb la participació i la innovació tecnològica com a eixos vertebradors. L’objectiu és que el nou equipament sigui una finestreta única per donar resposta individualitzada a totes les casuístiques amb les que es poden trobar els joves d’entre 12 i 29 anys.

Recreació del nou Sidral

Recreació del nou Sidral

 

Allà està planificada la instal·lació de la seu dels serveis de Joventut com també l’Oficina Jove del Maresme, a més de diferents sales i espais que han de donar resposta als nous reptes en matèria d’emancipació juvenil, basada en disminuir la precarietat laboral i l’assoliment del dret de les persones joves a una vida digna on siguin protagonistes dels canvis d’aquelles situacions que els hi afecten acompanyats per un equip humà compromès que cocrei amb ells serveis de qualitat.

Els usos concrets, més tard

El usos s’acabaran decidint durant la fase de finalització de les obres de l’equipament en un procés participatiu que aglutini els diferents perfils de joves que hi ha a la ciutat, giraran entorn a l’accés a la informació, la formació, l’ocupació, la participació del teixit associatiu juvenil per fer del nou equipament un centre d’innovació juvenil.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive