Notícies relacionades
Així quedarà la rotonda del Cargol de Mataró

Així quedarà la rotonda del Cargol de Mataró

641.000 euros i 8 mesos d’obres per una infraestructura que vol pacificar el trànsit de l’antiga N-II al seu pas per Mataró

La nova rotonda del Cargol de Mataró, una intervenció en l’antiga N-II de la que se n’ha parlat bastant els darrers anys, serà una realitat abans que acabi aquest 2023. El dia 13 de març comencen 8 mesos d’obres que han d’acabar amb un ‘restyling’ (redisseny, en argot modern) d’aquesta zona del frontal marítim de la capital del Maresme.

La nova rotonda, diu l’Ajuntament de Mataró, ha de servir per pacificar el trànsit a l’avinguda del Maresme. És la plasmació local de la transformació de l’antiga Nacional al seu pas pel Maresme, un projecte que a la part baixa de la comarca té aquest 2023 el seu particular any desllorigador. La rotonda del Cargol va “néixer” com a projecte el 2019 arran del conveni de cessió de la Nacional entre Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Mataró. El projecte l’ha fet l’administració catalana i el paga l’Ajuntament amb ajuda de fons Next Generation europeus.

Així quedarà la rotonda del Cargol de Mataró

Així quedarà la rotonda del Cargol de Mataró

 


Per què ha de servir aquesta rotonda?


 

La nova rotonda es construirà a la intersecció entre l’avinguda del Maresme i el carrer de Sant Felicià, i contribuirà a pacificar el trànsit a l’àmbit, segons l’Ajuntament.

 • Oferirà una solució més adequada i segura als moviments d’entrada i sortida dels vehicles
 • Facilitarà l’accés al pas soterrat del Cargol des del sentit Girona
 • Facilitarà la sortida des del pas soterrat del Cargol cap a Girona, 
 • Facilitarà el canvi de sentit de circulació venint de l’estació
 • Permetrà eliminar els semàfors de Sant Antoni, Sant Felicià i Balmes.

 

El còmput de les obres

A més de la rotonda en sí, es reurbanitzarà el carrer de Sant Felicià com a plataforma única, guanyant espai per als vianants i donant continuïtat al passeig de vianants entre la plaça de Miquel Biada i el carrer de Sant Antoni. La parada d’autobús i la zona de càrrega i descàrrega es traslladaran a la vorera al costat de la calçada de l’avinguda Maresme. A més, la urbanització serà compatible amb la implantació en el futur del carril bici EuroVelo 8.

Les obres han estat adjudicades a l’empresa Agustí y Masoliver, SA per un pressupost de 641.800 € (IVA inclòs). Començaran el proper dilluns 13 de març i tenen un calendari d’execució de 8 mesos, per la qual cosa es preveu la finalització a mitjan novembre.

Mentre durin les obres la circulació de vehicles es veurà limitada però es preveu mantenir com a mínim un carril per sentit a l’avinguda del Maresme.

Així quedarà la vorera de la zona

Així quedarà la vorera de la zona

 

Comentaris (18)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive