Espai per a gossos al Nou Parc Central de Mataró
Notícies relacionades
Espai per a gossos al Nou Parc Central de Mataró

Així "caça" la policia local de Mataró les infraccions amb gossos

Dos agents de paisà patrullen la ciutat una setmana al mes per detectar incompliments de l'ordenança, com ara portar el gos deslligat, no recollir les defecacions o no tenir-lo censat

Les multes a propietaris de gossos per incomplir la normativa de tinença d'animals domèstics va augmentar notablement durant el 2023 a Mataró, en concret un 44% respecte a l'any anterior. Unes sancions que han estat interposades per la Policia Local en el marc de la vigilància pel compliment d'aquesta normativa que duu a terme el cos mataroní. Però, com ho fa? Quin és el sistema que apliquen per vigilar-ho?

Una patrulla formada per dos agents de la Policia de Barri, vestida de paisà (és a dir, sense els uniformes identificatius) es dedica específicament a aquesta qüestió. Ho fa una setmana cada mes, de manera que la vigilància es concentra tan sols en aquests set dies. El fet de no anar uniformats i que la ciutadania desconegui en quina setmana es duu a terme, en tot cas, pretén que els propietaris de gossos compleixin amb la normativa encara que no se sentin directament vigilats, ja que temin poder ser 'caçats' in fraganti en qualsevol moment 

Els agents vetllen per qüestions com ara que els propietaris recullin i llencin a les escombraries habilitades les defecacions dels seus gossos, que dilueixin els orins amb aigua, que els animals vagin ben lligats si no estan en els correcans, que estiguin censats o bé, en cas de ser gossos de races considerades perilloses, que compleixin amb el seguit de normes específiques que són d'aplicació en aquest àmbit.

Quan un policia no uniformat està de servei, quelcom que duu a terme en diferents àmbits, com ara els dispositius de paisà als mercats municipals, l'agent que detecti algun delicte o infracció sempre s'ha d'identificar abans de fer l'actuació policial que pertoqui, tal i com assenyalen des de la Policia local de Mataró. Aquesta identificació ha de ser verbal, i exhibint la placa que l'acredita com a membre del cos policial. 

La tasca de la patrulla de paisà ha servit, durant el 2023, per incrementar els expedients oberts per infraccions de l’ordenança municipal sobre tinença, protecció i control d’animals. En concret se n'han interposat 487 (un 44% més respecte el 2022, en què es van tramitar 332 expedients). La majoria són vinculades a la conducció de gossos, com ara portar-los deslligats o no recollir les defecacions, i també són molt nombroses pel fet de no tenir el gos censat, en especial si són cànids considerats perillosos. 

 

Comentaris (24)

A favor dels gossos, però...PROPOSTA: Fa 27 dies
Els humans defequem i orinem a casa. Quan comprem un gos/ssa els ensenyem a cagar i pixar al carrer, quan inicialment ho fan a casa. Perquè?, per la nostra comoditat, però si ho fessin a casa, al sortir dos- tres cops al dia, pixarien molt menys i evidentment no cagarien al carrer. Jo havia tingut gos, ara no, però crec que ens mereixem tenir els carrers nets. Cal respectar a qui no en té i cal mantenir els carrers nets, per tant cal prohibir cagar els gossos al carrer.
Senyor "Fart" Fa 27 dies
Efectivament, tal com diu la mà dura és l'unic llenguatge que entenen els incívis, però a Mataró la regidora de seguretat no vol aplicar la mà dura perquè diu que "és militaritzar la ciutat". Així, doncs, els policies locals que es dediquin a fer de contacontes als nens.
Josep Fa 28 dies
Mas policia de noche y vigilancia con tanto robo e inseguridad y dejar de hacer el agosto con la ciudadania de bien
Noname Fa 28 dies
Tendriamos que poder hacer deununcias anonimas. Hacer una F¡foto del amo, perro y caca y que le busquen y multen. Igual se puede, pero lo desconozco. Y digo anonima, porque el que deja que el perro se cague en la calle y no lo recoge, igual tiene malas pulgas y...
antoni Fa 28 dies
A veure si es nota pq realment és desagradable caminar per segons quins indrets de la ciutat. Ara bé trobo que és MOLT PITJOR la manera que es permet circular els patinets i les bicicletes sobretot per les zones peatonals i voreres. un VERDADER ESCÀNDOL. Antoni
Fart Fa 1 mes
Els gossos passegen deslligats i al seu aire per Parcs com el de ça Biblioteca Antoni Comas. La setmana passada mateix un gos que era mes gran que el meu fill de 2 anys se li va tirar a sobre. Només amb mà dura és el llenguatge que entenen.
Luis Francisco Fa 1 mes
Sociedad artificial refugiada en los perros.
Parc dels garrofers Fa 1 mes
Cada dia hi ha gossos deslligats. Estic farta dels "no hace nada", "espera que lo llamo"...la meva gossa te molta por i he hagut de dwixar d'anar perquè ningú respecta les normes. Igual que a la platja!
Paco Fa 1 mes
Hace una semana me mordió un perro cuando iba caminando por can bruguera ,el dueño lo de siempre que nunca había hecho nada pero yo me quedé con el mordisco , yo no tengo nada contra los perros pero si contra los dueños incívicos los perros van sueltos por todos lados , las calles llenas de cacas harían falta más agentes y sanciones más duras.
Marta Fa 1 mes
Jo passejo per la platja, recullo bosses i bosses d' escombreries de tampsx,llaunes, ampolles d' aigua, bosses patates o similsrs, Tovalloletes,plastics de tot tipus. Que jo sapigs aixó no ho caguen els gossos. Igual està l' accés sl passeig msritim, i molts carrers i places. Cert que hi ha porcs que no recullen la caca del gos, molt mal fet. Però hi ja molts porcs que tiren la merda a terra i son humans. També hi ha un ajuntament que no neteja res i ho paguem perque ho fassin
Joan Fa 28 dies
Tens raó,pero estan parlant dels gossos..el que dius es un altre tema
esther Fa 20 dies
Tens tota la raó: el que passa és que sempre es carrega la culpa als gossos. Jo tinc gos, i igual que ho fas tu, recullo les caques i tiro aigua on orina, però m'he afartat de recollir deixalles de tota mena a la platja, fins i tot hams dels pescadors. Molt de dir dels gossos i els humans deixen més porqueria que els gossos i nungú diu res. Que vigilin, però TOTA CONDUCTA INCIVICA, i que l'Ajuntament faci la seva part (que paguem sobradament) i que netegi els carrers.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive