-
-

Salva Fernández

Aigües de Mataró renovarà 80 km de canonades en els propers 15 anys

El nou Pla director 2011-2025 tindrà un cost de 42 milions d'euros

Aigües de Mataró ha definit com objectiu prioritari en els propers 15 anys renovar 80 quilòmetres de canonades a Mataró. Es tracta de les més antigues de la ciutat i a les que ja se li ha tret tot el rendiment. El Pla director 2011-2025 aprovat pel consell d’administració també contempla, segons va explicar la presidenta d’Aigües de Mataró, Quitèria Guirao, “mantenir i millorar la qualitat de l’aigua, el subministrament, la gestió d’aquesta” i novetats a nivell tecnològic. En total, 42 milions d’euros d’inversió per a tots els projectes. Tal i com va explicar el gerent de la companyia, Llorenç Alerm, això significarà una pujada “mínima a la tarifa del ciutadà, que suposaran 0’43 euros en el rebut bimestral”.

Alerm va explicar que fins el 2025 era una data llunyana però necessària, ja que “cal el suficient temps per aplicar el pla correctament i es pugui assumir tot el treball”. “A Mataró no falten tubs, es pot cobrir tot perfectament i la xarxa és adequada, per això els esforços s’han de centrar en millorar-los”, va afegir. Aquests canvis de canonades antigues de fibrociment donaran “més versatilitat i més durabilitat”. Alerm va explicar que també aprofitarien la renovació subterrani per fer una xarxa que permeti “circular més l’aigua i evitar la cloració de l’aigua, ja que és el que passa quan s’arriba a final de línia”. D’aquesta manera, l’aigua no arribaria a punts com aquest i sempre estarà circulant.

D’altra banda, un dels reptes de cara als propers anys serà també aconseguir “noves formes d’abastament”. Guirao va explicar que els interessava intentar reduir la dependència de l’aigua del Ter, que actualment és d’un 80%, i intentar incrementar les captacions pròpies fins a doblar-les, si es pot. Això significaria un 40% en total. Entre les possibilitats hi ha la d’aconseguir un hectòmetre cúbic per any més d’aigua de pous i mines de la companyia, que es faria servir per al consum d’aigua potable, reg d’espais públics o usos de neteja i industrials. “No agafem tot el que arriba del pou per condicionants sanitaris, però estem estudiant possibilitats com tractar l’aigua amb desnitrificació per fer-la útil; caldrà estudiar costos i funcionament”, va afegir Alerm.

De cara a un futur més llunyà, Aigües de Mataró explica que les previsions per l'any 2035 són d'una necessitat de subministrament de 8,6 milions de m³, respecte els 9,5 milions de m³ que se subministraven l'any 1981. Mataró necessita ara injectar menys aigua a la xarxa que fa 30 anys perquè tot i l'augment de població, s'ha millorat el rendiment de l'aigua, que ha passat del 76% al 92%. Això és gràcies a les obres de millora de les instal•lacions, que han permès controlar les fuites incontrolades, així com a la conscienciació ciutadana.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive