Agents cíviques en una botiga de queviures de Mataró. Foto: Ajuntament
Agents cíviques en una botiga de queviures de Mataró. Foto: Ajuntament

Agents cíviques per fomentar la convivència a l'espai públic a Mataró

L'Ajuntament de Mataró incorpora dues agents amb la missió prevenir molèsties relacionades amb el civisme, la convivència i la tinença responsable d’animals.

Prevenir molèsties relacionades amb el civisme, la convivència i la tinença responsable d'animals als carrers, places i zones verdes de Mataró. Aquesta és la missió de les dues agents cíviques que l'Ajuntament ha incorporat durant els propers 12 mesos.

Les agents s'han estrenat amb una campanya informativa als establiments de queviures, però també duran a terme accions com ara informar de la normativa en matèria d’ús de l’espai públic per prevenir situacions que puguin pertorbar la convivència, o donar a conèixer a la prohibició d’alimentar coloms i altres animals de carrer. Aquestes accions complementen altres actuacions realitzades pel servei d'agents cívics nocturns (els 'serenos') i altres programes de sensibilització a la via pública.

Informar sobre la nova llei d'animals de companyia

En l'àmbit dels animals domèstics, les dues agents cíviques s'encarregaran d'obrir els dijous la guingueta del Nou Parc Central dedicada al Benestar Animal, des d'on donaran a conèixer a la ciutadania els elements més destacats sobre la tinença responsable d’animals de companyia i la nova Llei estatal de Protecció dels Animals, així com de les colònies de gats urbans. 

Campanya a les botigues de queviures

Pel que fa a la campanya informativa a les botigues de venda d'aliments, se centra a transmetre als seus propietaris l’obligatorietat de complir l’Ordenança municipal d’ocupació de la via pública. En aquest sentit, les agents recorden als responsables d’establiments de queviures que no està permesa la instal·lació d’elements d’exposició o venda d’aliments al carrer per raons de mobilitat de vianants, de neteja viària i de seguretat alimentària. L'incompliment de la normativa pot comportar multes de fins a 750 €. Un cop finalitzi aquesta campanya informativa, que s’està realitzant a tots els barris de la ciutat, la Policia Local realitzarà una campanya sancionadora.

Les dues agents cíviques s’han incorporat a la Direcció de Seguretat, Civisme i Convivència de l'Ajuntament mitjançant una convocatòria de plans d’ocupació subvencionats per la Generalitat. Tenen formació administrativa i d’atenció al públic i estaran contractades durant un any. 

Comentaris (6)

Mataroní Fa 3 mesos
Cada dos por tres hacen una semana de "información" para las bicicletas y patinetes y continúan igual que siempre, o sea, haciendo lo que les viene en gana, mientras que los coches han de cumplir con todo el reglamento sin que nos hayan de dedicar ninguna semana de información. Con este nuevo equipo informativo me temo que servirá para lo mismo que lo de los patinetes y ojalá me equivoque.
Pertorbar la mobilitat dels vianants Fa 3 mesos
¿I no posaran agents cívics per avisar els conductors de patinets i bicicletes que circulen per la vorera i infringint totes les normes de circulació? I per què no hi posen agents de la policia local?
Anonim Fa 3 mesos
No: als patinets i bicicletes no els hi diran res. Es igual que vagin per les voreres a tota castanya, resulta que ara només dificulten la mobilitat segons quines coses. Aquest Ajuntament és de nota.... només serveix per apujar taxes
anonim Fa 3 mesos
Per on es mouran aquestes persones? Suposo que sols pel centre, que si van a segons quin barri... a veure com els hi expliques que la brossa va dins del contenidor o que el gos no ha de fer pipi a les façanes.Del tot inutil. L'unic positiu és que dues persones puguin treballar uns mesos.
Si la Policia Local fes la seva feina... Fa 3 mesos
Si la Policia Local fes la seva feina no farien falta agents cívics ni serenos. Però ja sabem que no volen treballar... I tindríem una ciutat molt més ordenada i cívica.
Isabel llovet castella Fa 3 mesos
Combes que no es poden exposar alimenta als carrers i si als mercats....no es el mateix? Tambe son als carrers
Alex R Fa 3 mesos
Bon dia! No, volen dir les botigues de bsrri que treuen les caixes per exposar genero fora botiga ocupan part de la vorera :-)
Que tinguin cuidado en alguns Fa 3 mesos
carrers d'alguns barris amb comerços que fan el que li dona la gana, o igual a aquests comerços no li diuen res per evitar problemes o no estigmatizar-los...que a Mataro ja sabem que hi han certs grups que fan el que li rota i ningu te nassos de dir res, mentres a la resta si...i no diguis res que encara seras insultat si demanes igualtat i que tothom cumpleixi lo mateix que a tu si t'obliguen.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive