Algunes propostes de la pastisseria Maica.
Algunes propostes de la pastisseria Maica.

Ester Arroyo

A la cerca de la mona desitjada

Entre les més demanades hi ha les mones d’unicorn, de Fortnite o les clàssiques.

Les mones clàssiques mai passaran de moda però si preguntem als més petits de casa, tenen clar quina és la seva mona preferida. Les respostes van des de personatges concrets de dibuixos animats com la Patrulla Canina, a videojocs com el Fortnite, passant per les cares més populars de Disney a nines com les LOL, expliquen des de Pa i Pastissos Maica. Cadascú té en ment la seva mona ideal i els padrins i padrines tenen la missió d’aconseguir la mona que compleixi les expectatives per fora però també per dins. 

A més a més, enguany el Dilluns de Pasqua (o ‘dia de la mona’ com molts en diuen) cau en el dia previ a Sant Jordi. Un fet que ha animat a algunes pastisseries, com Uñó, a fer creacions de mones relacionades amb la festa de les roses i els llibres. Per això no és estrany veure als aparadors mones amb dracs i Sant Jordi. Una forma d’unir dues tradicions i celebrar-ho junts en família. 

Fa setmanes que les pastisseries reben encàrrecs de padrins i familiars que volen una mona personalitzada concreta. Ja sigui perquè volen que hi apareguin els elements preferits dels més petits, perquè necessiten que estigui feta amb uns ingredients concrets o per no trobar-se que a última hora ja no hi ha la mona a gust dels seus fillols. Però també es pot escollir entre la gran varietat de mones que hi ha en exposició a les pastisseries. Moltes d’elles opten per obrir diumenge i dilluns, tant per recollir les comandes com per atendre els compradors d’última hora que no volen quedar-se sense com a mínim el seu ou de xocolata. 

A Nougat treballen la xocolata per fer des de creacions divertides a mones que semblen obres d’art. Entre elles cal destacar la d’en Santi, la sisena edició d’aquesta mona solidària. Entre els pastissers de Nougat i persones de la Fundació Maresme, han elaborat cent mones colorides en tres gustos: xocolata negra, xocolata amb llet i xocolata blanca. “És una manera de plasmar l’esperit de la Fundació, gràcies a la dedicació i la creativitat dels que hi formen part en la creació de peces úniques i originals”, expliquen des de Nougat.

Quin és l'origen de la mona de Pasqua?

La mona està documentada des del s. XIV però es creu que ve de molt abans. En els primers temps del cristianisme, durant el període de la quaresma no es podien menjar ous així que es feia provisió d’aquests. Més tard, es van començar a decorar amb colors. També hi ha documents que expliquen que en arribar la Pasqua es regalaven coques als éssers estimats i als més petits de la família. Possiblement aquest és l’origen més evident de la Mona, una paraula que prové del llatí Munus i que significa ‘do’ o ‘regal’.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive