Millores a entorns escolars com el de l'escola de Lourdes a Mataró
Notícies relacionades
Millores a entorns escolars com el de l'escola de Lourdes a Mataró

900.000 euros per fer més segurs els entorns escolars a Mataró

S'ampliaran voreres, es faran passos de vianants adaptats i es posaran més arbres i mobiliari urbà a l'entorn de nou centres educatius

Mataró invertirà durant aquesta tardor un total de 900.000 € en millorar els entorns de diversos centres educatius de la ciutat, per fer que la mobilitat al seu voltant sigui més segura. Les actuacions, que començaran a finals d'octubre, se centraran en un total de nou centres i també en altres punts de la ciutat que formen part de recorreguts habituals per anar a escola.

Les actuacions consistiran, principalment, en l’ampliació de voreres, creació de passos de vianants adaptats, plantació d’arbrat o instal·lació de mobiliari urbà, als punts d'accés dels centres educatius. En la majoria de casos es tracta de la consolidació d'obres ja fetes durant la pandèmia, en aquell cas per garantir la distància social. Llavors es va fer amb actuacions provisionals de pintura i col·locació de pilones. 

Les intervencions es faran als entorns de les escoles La Llàntia, Rocafonda, Salesians, Mare de Déu de Lourdes, Josep Montserrat, Sol Ixent, Sant Josep, Germanes Bertomeu i l’Institut Puig i Cadafalch, i també a carrers de Rocafonda i Centre-L’Havana (entre les escoles Montserrat Solà i Anxaneta) utilitzats com a recorreguts habituals per anar a escola.

Les obres estan adjudicades per un import de 912.000 euros i tenen un termini d’execució de 6 mesos. El projecte es finança en part amb una subvenció d’1,7 milions atorgada a l’Ajuntament dels fons Next Generation, destinada a aquesta i altres actuacions de millora de la mobilitat que es duran a terme a la ciutat en els propers mesos.

A banda, l’Ajuntament i les comunitats educatives treballen per desenvolupar camins escolars segurs perquè els alumnes puguin anar a classe de manera autònoma, sense l'acompanyament d'adults. En aquest sentit, enguany s'ha posat en marxa a Mataró el projecte AtmOOs, una aplicació que permet conèixer com és la mobilitat dels escolars, gràcies a la participació d’alumnat i famílies, i ofereix a l’Ajuntament dades per millorar la seguretat dels recorreguts en cas de detectar-hi mancances.

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive