Bote, Cervera i Martínez en la visita als solars per a pisos de Ronda Barceló. Foto: Gencart
Notícies relacionades
Bote, Cervera i Martínez en la visita als solars per a pisos de Ronda Barceló. Foto: Gencart

Capgròs.com - ACN

90 pisos públics més a solars de la Llàntia i al Centre

Mataró cedirà solars municipals als carrers de Llevantina i Churruca perquè s'hi faci pisos amb el mateix sistema que la Ronda Barceló

Els solars municipals del carrrers de Churruca i de Llevantina són els següents de la llista per acollir habitatge públic i assequible. Signada i anunciada l’aplicació del denominat ‘dret a superfície’ pel que l’Ajuntament i la Generalitat impulsen 60 pisos dels 200 a la Ronda Barceló (que estaran llestos el 2026) des de la regidoria d’habitatge ja es treballa per concretar el mateix mètode amb dos espais, 30 pisos públics al solar de la Llàntia i uns 60 al carrer del Centre.

L’habitatge és prioritari per a l'Ajuntament de Mataró, que es proposa cedir els nous solars per continuar ampliant el parc d'habitatge públic de la ciutat. La regidora d'Habitatge, Sarai Martínez, assegura que amb més habitatge públic es millora la igualtat d'oportunitats de la ciutadania. El solar de Llevantina ja s'ha licitat per destinar sòl públic a habitatge amb dret de superfície per 75 anys, destinat a lloguer assequible. Els projectes que s'hi presentin es valoraran segons si surten a preus de protecció oficial, per requisits d'eficiència energètica o sostenibilitat. 

L'Incasol no serà en aquest cas el promotor, ja que va descartar entrar a Llevantina com ha fet amb Barceló. Respecte el solar de Churruca es desconeix si la Generalitat s'hi interessarà o no (de moment no ho ha fet) o si l'Ajuntament l'haurà de licitar per altres empreses o fundacions com en el cas de La Llàntia. Amb les promocions per mitjà del dret de superfície es pretén l’ampliació del parc públic d’habitatges” que ampliarà amb les dues noves promocions fins a un total de 200 pisos el registre ja conveniat de 60 a la Ronda Barceló. 

Entesa celebrada

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, celebra l'acord de Barceló davant l'evident mancança d'habitatge de lloguer assequible a Catalunya i posa Mataró “com a exemple de col·laboració entre administracions” i ha fet una crida als ajuntaments “per a que posin a disposició de la Generalitat sol públic per a poder dedicar a la construcció d’habitatges”. També la regidora d’urbanisme Sarai Martínez assegura que “estem molt contentes amb la sintonia i la bona comunicació per buscar solucions per un dret tan important com el de l’habitatge i la igualtat d’oportunitats”- 

Des del Departament de Drets Socials es fa una crida als Ajuntaments perquè, com en el cas de Mataró, es posin solars a disposició de l'Incasol per tal d'intentar revertir la situació. La voluntat del Govern, recorda, és "ambiciosa" i passa per construir 300.000 nous habitatges en els pròxims vint anys.

 

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive