400.000 euros per a la millora del Parc de la Llàntia. Foto: R. Gallofré
400.000 euros per a la millora del Parc de la Llàntia. Foto: R. Gallofré

400.000 euros per a la millora del Parc de la Llàntia

L’Ajuntament de Mataró licita el projecte de renovació del Parc de la Llàntia per millorar l'ús i l'accessibilitat d’acord amb les demandes veïnals

Mataró ha posat en marxa un projecte de renovació del Parc de la Llàntia en resposta a les peticions de millora realitzades pels veïns. L'objectiu d'aquest projecte és reparar els elements deteriorats, optimitzar l'ús de les diferents àrees del parc i millorar la circulació pels carrers adjacents. La licitació és amb un pressupost total de 404.294,64  i es preveu que les obres s'acabin en un termini de cinc mesos des del seu inici.

El Parc de la Llàntia és la zona verda que solventa el fort pendent característic del barri homònim. Actualment, el parc està compost per tres plataformes envoltades de bancs amb una densa vegetació. La plataforma inferior compta amb una zona de jocs infantils, mentre que la plataforma superior és una esplanada de sauló amb una pendent superior al 2%, la qual cosa provoca problemes d'inundacions en èpoques de pluja. A més, el parc no té límits definits ni un accés clar per al manteniment i la millora de la jardineria i l'enllumenat.

El projecte de renovació del parc inclou dues categories de millores. En primer lloc, es realitzaran millores en els límits del parc, la reordenació de la circulació dels carrers i la millora de l'accessibilitat. Això inclou el canvi de secció del carrer Sant Pol per ampliar les voreres i facilitar l'accés al parc. A més, es preveu soterrar la línia elèctrica existent en aquesta zona. També es construirà una nova vorera al carrer Calella, amb l'objectiu de millorar l'accés des de la zona d'aparcament. Es realitzaran tres passos de vianants elevats per afavorir l'accessibilitat al parc.

Pel que fa a les millores internes del parc, es proposa un rebaix de terrenys a la plataforma superior per estabilitzar els talussos existents i evitar les inundacions. A més, es pavimentarà una part d'aquesta plataforma i s'instal·larà una reixa de recollida d'aigües per prevenir problemes d'escorrentia. Es realitzarà un banc-grada a la segona plataforma per reduir la pendent abans de la pista de bàsquet, i es repararan tots els paviments de formigó de colors. El projecte recull també una nova barana i es canviarà el mobiliari urbà per complir amb les normatives d'accessibilitat i ús.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive