-
-

Silvia Ruiz

27 anys difonent el missatge cristià

Ramon Safont-Tria. Coordinador del programa ‘Creure Avui' a m1tv

Ramon Safont-Tria és el coordinador de ‘Creure Avui’, un programa de reflexió fet des de l’òptica cristiana i que ja té un recorregut de 27 anys a la televisió local mataronina. En Ramon és informàtic de professió, aficionat als audiovisuals i creient. La suma d’aquests tres factors va donar com a resultat el naixement d’aquest programa que ja ha celebrat els seus 1.000 capítols. ‘Creure Avui’ va néixer l’any 1989 quan, seguint l’estela del Concili Vaticà II, les parròquies de la ciutat van constatar que l’església havia d’estar més present als mitjans de comunicació.

Va aconseguir formar un equip de 30 persones, van fer un programa pilot per a Les Santes d’aquell any i a partir d’aquí van iniciar el camí fins ara: “el grup ha anat variant i, al llarg de tots aquests anys, han passat per aquí gairebé 200 persones”. Més enllà de ‘Creure Avui’, en Ramon també va dirigir durant tres anys el programa ‘Signes dels temps’ a TV3 i va ser una de les persones encarregades d’engegar el Grau de Mitjans Audiovisuals al TecnoCampus. 

Què vol dir “informar des de l’òptica cristiana”?
Allò que té més clar un cristià és que hi ha un evangeli, que és la vida de Jesús, i que et planteja una forma de viure i una actitud davant de les coses. Per exemple, un dia Jesús va entrar al temple, va agafar els espolsadors i va fer fora tots els mercaders. El missatge és no convertir en negoci allò que és del cor i del sentiment. Aquesta és l’actitud que ha de tenir el cristià i l’evangeli està ple de casos que et senyalen diferents postures davant de la vida. 
 
Però afirmes que ‘Creure Avui’ no només és per a creients...
Vulguem o no tots tenim un rerefons cultural d’origen cristià. Contínuament ens estem replantejant la nostra fe i allò què volem fer. Trobem molta gent que no va a missa però que té una actitud profundament cristiana i una visió claríssima de les coses. 
 
Quina és la realitat actual del cristianisme a Mataró?
És una comunitat que s’està fent molt gran. Només s’ha d’anar a missa un diumenge i veure la mitjana d’edat de la gent. Des del punt de vista de l’esperit cristià, crec que està molt incorporat a la societat. Els fets solidaris són constants i la gent té aquest esperit. El problema és que molts diuen que són creients però que no creuen en l’estructura de l’església, i això fa molt de mal. 
 
I la relació dels joves amb la religió?
Hi ha un moment que mostren molt interès però quan es fan grans, estudien i comencen a viure, llavors desapareixen. I hi ha una dificultat afegida. Abans, al voltant de les parròquies, hi havia moltes activitats que es feien dissabtes i diumenges per a la gent jove. Ara això ja no s’ofereix. El que crec que ha de fer l’església per tenir joves és escoltar-los, saber què volen i com es plantegen la vida.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive