Policia Local al barri de Rocafonda, va ser detingut un home per intent d'ocupació. Foto: Ajuntament
Policia Local al barri de Rocafonda, va ser detingut un home per intent d'ocupació. Foto: Ajuntament

2.400 mataronins denunciats des de juliol per incomplir les normatives anti-Covid

La majoria són per no dur mascareta i el nombre de sancions ha augmentat a l'octubre, fruit del relaxament de la població

La Policia Local de Mataró ha interposat un total de 2.387 sancions des del mes de juliol passat a mataronins i mataronines per incomplir amb les mesures anti-Covid. Segons dades de l'Ajuntament, la majoria de multes es deuen a no dur la mascareta, però també s'hi inclouen denúncies per reunir-se més de 6 persones o fer ús d'espais públics com ara els parcs fora de l'horari permès. A l'octubre s'han incrementat les multes, fruit d'un major incompliment de les restriccions respecte als mesos d'estiu.

De les gairebé 2.400 denúncies interposades, dues terceres parts han estat a ciutadans que no duien la mascareta o bé la portaven inadequadament. Poc més de 300 per incomplir amb els horaris establerts a parcs o jardins, 127 per reunions de més de 6 persones, 108 per consumir aliment o begudes a l'espai públic, 88 per fumar al carrer sense respectar la distànciad de 2 metres, 42 per consum d'alcohol a la via pública (quelcom que ja estava prohibit abans de la pandèmia), i 11 per incompir el confinament nocturn

Un dels trets més destacables de les dades facilitades per l'Ajuntament és que el nombre de sancions s'ha incrementat a l'octubre, fruit d'un major incompliment de les restriccions per part de la població, a qui el propi consistori atribueix "relaxament" a l'hora de fer cas a les mesures anti-covid. Per exemple, durant l'octubre s'han interposat 469 sancions per no dur mascareta, respecte a les 326 de juliol. El mateix passa en qüestions com estar a parcs i jardins fora de l'horari permès, o fumar sense respectar la distància de seguretat. 

Cal recordar que les multes no són pas menors: l’import de les sancions, determinat per la Generalitat, oscil·la entre els 100 i els 60.000 €, en funció si la infracció és considerada lleu, greu o molt greu. Més enllà d'interposar sancions, la Policia Local també ha intensificat les actuacions d’informació i control dels espais assenyalats com a prioritaris per contenir la transmissió del virus. A més, s’han reforçat els equips d’informadors -s’ha passat de 5 a 10- que donen suport en la difusió i control de la normativa per evitar contagis.

Arxivat a:

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive