2,3 milions més en reasfaltat i millora de carrers de Mataró. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
2,3 milions més en reasfaltat i millora de carrers de Mataró. Foto: R.Gallofré

2,3 milions més en reasfaltat i millora de carrers de Mataró

L’Ajuntament posa al dia 50 carrers de la ciutat fins al juliol dins el Pla de millora de paviments

2,3 milions d’euros en 50 actuacions diferents És el que invertirà l’Ajuntament de Mataró, des d’aquest novembre i fins el mes de juliol del 2023. Nou mesos d’obres a diferents sectors en un mateix sentit: posar al dia els carrerts amb reurbanitzacions, asfaltats o ampliacions de voreres. 

De gener a juliol de 2022 l’Ajuntament ja ha realitzat 40 actuacions d’aquest tipus, per un import de 745.000 euros, i ara comença una nova sèrie de 57 intervencions que s’allargaran fins al juliol de 2023 i tindran un cost aproximat de 2,3 milions.

Aquests treballs coincidiran en el temps amb les actuacions de millora d’entorns escolars que l’Ajuntament també està realitzant a diferents punts de la ciutat per afavorir una mobilitat més segura en els recorreguts cap a l’escola.

Les noves actuacions són de les següents tipologies:

 • 18 intervencions de reforç de paviment de la calçada: els treballs consisteixen principalment en el fressat del paviment i en la preparació i reforç del ferm amb nou asfalt.
 • 4 actuacions de renovació de calçades: en carrers amb calçades formades per una base de sorra i llamborda de pedra natural, es preveu la seva retirada i la formació d’una caixa nova de paviment i l’asfaltat del vial.
 • 5 reurbanitzacions: es preveu la reurbanització de carrers de poca amplada amb plataforma amb un únic nivell per donar la prioritat de pas als vianants. El tipus de reurbanització variarà segons les condicions dels carrers dels entorns. Aquestes actuacions corresponen a la plaça del Palau, el carrer de Sant Sadurní, el carrer d’Antoni Cuyàs i Sampere, el carrer de l’Abat Antoni M. Marcet i el carrer de Sant Domenico Savio.
 • 8 intervencions d’ampliació i reparació de vorera: per reparar deficiències detectades, com per exemple aixecaments causats per les arrels dels arbres, o bé per ampliar l’espai per als vianants als accessos de centres escolars, biblioteques o zones estretes.
 • 14 actuacions a passos elevats: els treballs consisteixen en la creació de passos de vianants elevats a la calçada i al mateix nivell de les voreres per millorar l’accessibilitat i reduir la velocitat dels vehicles.
 • 8 cruïlles elevades: els treballs consisteixen en la formació de cruïlles elevades, realitzant els passos de vianants elevats a la calçada i modificant les voreres. L’objectiu és millorar l’accessibilitat i la seguretat, i provocar a la vegada una disminució de la velocitat dels vehicles. 

 

Comentaris (5)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive