1.700 tones de voluminosos retirats en un any a Mataró
1.700 tones de voluminosos retirats en un any a Mataró

1.700 tones de voluminosos retirats en un any a Mataró

L’Ajuntament fa bon balanç de la introducció del servei a domicili, que ha atès a 16.500 llars mataronines

Bon balanç i xifres il·lustratives. És el que ha fert públic l’Ajuntament al final del primer any del nou sistema de recollida de voluminosos. Fa 12 mesos que es deixava enrere la partició de Mataró per zones i la recollida al carrer per introduir un sistema a domicili i sota demanda. En aquest temps s’han retirat de les cases mataronines 1.700 tones de mobles.

Durant el primer any, el servei ha atès més de 16.500 llars recollint aquests més de 1.700 tones. Segons el propi Ajuntament, el percentatge de recollida de voluminosos a domicili ha arribat al 60% respecte allò que es diposita de forma incorrecta al carrer.

S’ha arribat a un 5,5% de reutilització, és a dir 93.907 kg de residus recollits. Aquests mobles i voluminosos, que haurien esdevingut residus, han estat reintroduïts com a articles de valor i representen un estalvi en emissions de 75.295 kg de CO₂.

voluminosos1
Recollint voluminosos. Foto. Aj Mataró

 

Objectiu: carrers més nets

El nou servei de recollida a domicili de mobles i altres voluminosos facilita tenir els carrers de Mataró més nets i endreçats, ja que amb el model anterior els mobles i voluminosos s’havien de deixar a la via pública per a la seva recollida. “La recollida concertada a domicili és un sistema més còmode per a la ciutadania, i també fomenta la reutilització i l’economia circular, ja que es dona una nova vida als mobles que encara estan en bones condicions d’ús”, assegura l’Ajuntament. 

A més, el nou model de gestió marca la diferència pels objectius d’inserció laboral. La posada en marxa del servei ha permès crear 13 llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social, que han estat contractades per Solidança Treball EI, l’empresa d’inserció que gestiona aquest servei de recollida per encàrrec de l’Ajuntament.

Des del març de 2022, Mataró compta amb una nova botiga de Solidança / Roba Amiga (ronda d’Alfons X, número 117), on la ciutadania pot accedir a mobles de segona mà de qualitat a bons preus.

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive