1255 persones s’excusen a Mataró per intentar no ser mesa electoral. Foto: R.Gallofré
1255 persones s’excusen a Mataró per intentar no ser mesa electoral. Foto: R.Gallofré

1255 persones s’excusen a la junta electoral amb seu a Mataró per intentar no ser mesa electoral

La junta electoral de zona ha rebut fins ara 1255 peticions de persones de la demarcació i a nivell català es calcula que una de cada tres persones estan recorrent-ho

Aproximadament una de cada tres persones que han estat escollides per ser mesa electoral de cara a les eleccions de diumenge al Parlament de Catalunya ha presentat excuses per intentar no haver de fer de president ni de vocal. Hi ha temor al contagi de Covid-19. La junta electoral amb seu a Mataró (corresponent a tot el partit judicial, que també inclou municipis de l'entorn) ha rebut 1.255 excuses-

Almenys 27.772 persones ja han presentat excuses a les juntes electorals de zona per no anar a les meses electorals el proper 14-F, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Aquestes prop de 28.000 sol·licituds suposen un terç de tots els membres convocats a través de sorteig pels ajuntaments catalans, tot i que encara queden dies per presentar excuses i no totes les juntes electorals de zona tenen actualitzades les seves dades. 

Al Maresme, la junta d'Arenys de Mar ha rebut 648 excuses a sumar a les rebudes per la de Mataró, 1.255. 

La protecció de cara a diumenge

De cara a diumenge, els membres de les meses disposaran dels equips de protecció individual estipulats pel PROCICAT, amb mascaretes FFP2, pantalles protectores i guants. A l’inici de la jornada se’ls prendrà la temperatura i, en cas de tenir més de 37,5 graus de febre, hauran de marxar cap a casa. Per fer les seves tasques de 19 o 20 h, tant els membres de les meses com la resta de persones que hi hagi dins del col·legi, s’hauran de posar una granota de protecció, ja que en aquest horari poden anar a votar les persones contagiades i en confinament. 

A Mataró més de 300 persones, entre agents de policia i personal de suport, vetllaran pel compliment de totes les mesures de seguretat als col·legis electorals. Es reforçaran els serveis d’atenció telefònica i es constituirà un comitè de seguiment de la jornada electoral per gestionar totes les incidències relacionades amb la salut que es puguin produir.

 

Arxivat a:

Comentaris (5)

Carme Fa 4 mesos
Aquest que firma com Anonimus i que demana més cultura, després es contradiu perquè precisament el que vol que treguin firma part de la nostra cultura popular.
Com evitar excuses Fa 4 mesos
Els polítics, com sempre, pensen poc, i quan pensen, pensen per a ells. Ho tenien bén fàcil per evitar excuses a les meses. Havien d'haver dit que els membres de les taules electorals serien vacunats amb prou antel·lació, i ja està. Veuríeu com no hi hauria ni un desertor, al contrari, farien cua per anar-hi.
anonimus Fa 4 mesos
A los señores de cultura les pondria yo en las mesas, que culturicen más y menos actos perdidos (Santes, carnestoltes...) que ya cobran mucho para nada. Que va a costar el carnestoltes 2021? Y despues suben los impuestos, claro.
Papa Emeritus Fa 4 mesos
No tendria que presentarse nadie. Ninguno de los que se presenta representa al pueblo, solo sus intereses (económicos).
Lògic Fa 4 mesos
Si hi ha treballadors que econòmicament no han notat la covid , son els funcionaris de despatx . Ells tindrien que fer aquesta feina . Per 12 , 14 hores d'estar a la taula els hi pertoquen dos dies de festa a l'any , i no cal pagar ningú , tampoc ho notarem

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive