1255 persones s’excusen a Mataró per intentar no ser mesa electoral. Foto: R.Gallofré
1255 persones s’excusen a Mataró per intentar no ser mesa electoral. Foto: R.Gallofré

1255 persones s’excusen a la junta electoral amb seu a Mataró per intentar no ser mesa electoral

La junta electoral de zona ha rebut fins ara 1255 peticions de persones de la demarcació i a nivell català es calcula que una de cada tres persones estan recorrent-ho

Aproximadament una de cada tres persones que han estat escollides per ser mesa electoral de cara a les eleccions de diumenge al Parlament de Catalunya ha presentat excuses per intentar no haver de fer de president ni de vocal. Hi ha temor al contagi de Covid-19. La junta electoral amb seu a Mataró (corresponent a tot el partit judicial, que també inclou municipis de l'entorn) ha rebut 1.255 excuses-

Almenys 27.772 persones ja han presentat excuses a les juntes electorals de zona per no anar a les meses electorals el proper 14-F, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Aquestes prop de 28.000 sol·licituds suposen un terç de tots els membres convocats a través de sorteig pels ajuntaments catalans, tot i que encara queden dies per presentar excuses i no totes les juntes electorals de zona tenen actualitzades les seves dades. 

Al Maresme, la junta d'Arenys de Mar ha rebut 648 excuses a sumar a les rebudes per la de Mataró, 1.255. 

La protecció de cara a diumenge

De cara a diumenge, els membres de les meses disposaran dels equips de protecció individual estipulats pel PROCICAT, amb mascaretes FFP2, pantalles protectores i guants. A l’inici de la jornada se’ls prendrà la temperatura i, en cas de tenir més de 37,5 graus de febre, hauran de marxar cap a casa. Per fer les seves tasques de 19 o 20 h, tant els membres de les meses com la resta de persones que hi hagi dins del col·legi, s’hauran de posar una granota de protecció, ja que en aquest horari poden anar a votar les persones contagiades i en confinament. 

A Mataró més de 300 persones, entre agents de policia i personal de suport, vetllaran pel compliment de totes les mesures de seguretat als col·legis electorals. Es reforçaran els serveis d’atenció telefònica i es constituirà un comitè de seguiment de la jornada electoral per gestionar totes les incidències relacionades amb la salut que es puguin produir.

 

Arxivat a:

Comentaris (5)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive