Un estudi demostra que la Covid és una infecció estacional
Un estudi demostra que la Covid és una infecció estacional

113 professionals sanitaris de l'Hospital de Mataró, contagiats de coronavirus

Actualment hi ha 196 membres de la plantilla en aïllament domiciliari a l'espera de més proves

Ser metge, infermera o qualsevol altre membre de la plantilla d'un centre de salut és, aquests dies d'epidèmia de coronavirus, una professió de risc. Així ho demostren, per exemple, les dades registrades a l'Hospital de Mataró. Un total de 113 professionals sanitaris d'aquest centre han donat positiu per coronavirus des de l'inici del brot. Són xifres a les que ha tingut accés Capgros.com i que ha confirmat el Consorci Sanitari del Maresme

Segons dades d'aquest mateix divendres, dia 3, actualment hi ha 196 membres de la plantilla en aïllament, entre els quals s'hi troben els 113 confirmats positius. La xifra ha baixat respecte a la jornada anterior. S'han d'aïllar els professionals que o bé presenten simptomatologia compatible amb la del covid-19, o bé han estat en contacte directe amb pacients que han acabat donant positiu. Es retiren temporalment de les seves tasques i no es reincorporen fins que les proves demostrin que no han estat contagiats de coronavirus.

3.700 professionals contagiats a Catalunya

Al conjunt de Catalunya hi ha un total de 3.702 professionals santiaris que han donat positiu en covid-19, segons dades facilitades dijous a la nit pel Departament de Salut. El còmput global de ciutadans que han contret la malaltia s'eleva fins als 23.460, dels quals 2.053 es troben en estat greu. Ja hi ha 2.335 víctimes mortals. 

Des de l'inici de l'epidèmia s'han posat de manifest les mancances dels professionals sanitaris per la manca de material de protecció adequat per aillar-se de possibles contagis a l'hora de tractar amb pacients que poden tenir coronavirus. Metges i infermeres han fet sentir la seva veu i centres hospitalaris com el mataroní, davant dels problemes de subministrament, han hagut de demanar a empreses i ciutadania que donés material de protecció com ara bates, guants o màscares de protecció. 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive