1.000 feministes fan gran al carrer el 8-M de Mataró
Notícies relacionades
1.000 feministes fan gran al carrer el 8-M de Mataró

1.000 feministes fan gran al carrer el 8-M de Mataró

El Dia de la Dona viu totes les seves dimensions: la vaga, la manifestació més combativa i un final més institucional i festiu

Un dia de vaga per algunes i de molt de color lila per a molts i moltes més, una manifestació amb prop d’un miler de persones i un acte final reunint a totes les entitats i sensibilitats del feminisme local van ser els tres moviments del 8 de març del 2023 a Mataró. Un dimecres de lluita, de reivindicació i de seguir empenyent perquè l’onada feminista que ha rellançat aquesta jornada com a punta de llança va carregada de raons per no parar de créixer.

El 8-M creix i no hi entén de divisions ni corrents. És el Dia de la Dona Treballadora, el dia de la lluita feminista i aquesta presenta diferents expressions que conviuen en tota la jornada. A Mataró com en altres localitats. El més destacat de la jornada va ser la manifestació convocada a les sis a la Plaça de Granollers i que cap a tres quarts de set entomava Ronda Prim avall, deixant una estampa massiva. Prop d’un miler de persones, la gran majoria dones de tota edat i condició, feien patent la reivindicació. 

El 8-M havia arrencat a primera hora. Amb quatre sindicats convocant vaga general feminista, hi va haver piquets i talls de trànsit a Mataró. Es va fer una acció davant dels Jutjats amb protagonisme pel Sindicat de l’Habitatge, en contra de les decisions d’un dels magistrats que algunes entitats consideren responsable d’un llarg historial de decisions polèmiques i en contra de les dones de classe treballadora.

 

La plaça de Santa Anna, plena al pas de la manifestació
La plaça de Santa Anna, plena al pas de la manifestació

 

De la manifestació a la concentració

Al punt de les sis de la tarda, a la cantonada del Camí de la Geganta i l’inici de la Via d’Europa s’hi anava sumant gent i més gent. Hi havia convocada la manifestació, que va tardar a sortir i que va comptar amb una molt bona participació. Unes bengales de fum lila van ‘encendre’ la marxa, que va recórrer diferents carrers fins anar a parar a la Plaça de Santa Anna primer i fins davant de l’Ajuntament després.

Per segon any, els dos moviments del 8-M (l’assemblea feminista per una banda i el moviment feminista, que inclou també altres entitats com els sindicats majoritaris per l’altra) havien acordat una sincronització que permetés que tant la manifestació com la concentració fossin una seqüència continuada. La manifestació va arribar davant de l’Ajuntament, omplint el tram de la Riera de gom a gom on es va fer micròfon obert i van parlar diferents portaveus. Contra totes les injustícies socials i totes les discriminacions que afronten les dones. 

Davant de l'Ajuntament, al final de la manifestació del 8-M

Davant de l'Ajuntament, al final de la manifestació del 8-M

 

Acte seguit i ja darrere, a la Plaça de l’Ajuntament, començava l’acte més institucional i festiu, el que entra a programa i al que se sumen més organitzadors i entitats. El del Moviment Feminista, etiqueta paraigües. La lectura dels diferents manifestos va encetar un acte que va comptar amb la cantant MIRS i música enllaunada, com si el 8-M després de tot un dia de lluita feminista hagués d’acabar de manera més laxa i concelebrada. Més festiva. Una manera d’arrodonir la jornada. 

La llarga lectura dels manifestos del dia

La llarga lectura dels manifestos del dia

 

Arxivat a:

Comentaris (5)

juan Fa 11 mesos
cada vez menos apoyo a esto por esta politizado por un partido o dos de la izquierda que miran solo por el interes electoral pero nunca por la mujer, si fuera asi veriamos que no callarian a las manadas de fuera que violan a nuestras mujeres y se callan porque siempre piensan en la ideologia la de apoyar a la chusma que viene de fuera antes que a los de aquí, y la mujer se incluye, las unicas mujeres que van son las que tienen paguitas y viven del cuento como los partidos de izquierda
Xavier Cases Fa 11 mesos
El ridículo más grande, queréis decir. Ni pío de los violadores y pedófilos que han visto recortadas sus penas...sois una vergüenza, los que habéis salido y los que estáis detrás de los panfletos escondidos alimentando un movimiento sectario, injusto, adoctrinador y político. Sólo le hacéis la muleta a los que gobiernan con ineptitud y nos están arruinando cada día un poquito más, mientras las agresiones a mujeres o al colectivo LGTB suben año tras año, ya sabemos por qué...
Montserrat Fa 11 mesos
8M= vagues, manis, crits, discursos, 4 cançons.... i tot plegat què? 9M= Santornem-hi i fins 364 dies més tard. Sensació de fer el préssec i prou. Per a molts el 8M= el dia en que deixen que les dones envaeixin els carrers perquè es desfoguin una mica. La lluita per als nostres drets i la nostra dignitat cada vegada és més indigne.
mat Fa 11 mesos
veient els slogans esta clar que es una marxa politica, ni mes ni menys...hi milers de dones, moltes mes de les que surten que no estan d'acord amb aquestes de les manifas, que com bones activistes, normalment de esquerra i extrema esquerra, es creuen que parlen en nom de totes, bueno es que tampoc toleren que altres parlin de manera diferent, i aixo te un nom...totalitarisme.
Moviments cada Fa 11 mesos
vegada mes radicals i polititzats, nomes ideol.logia woke i res mes, d'igualtat no es diu res, de no discriminar a ningu per genere tampoc, sino de discriminar positivament per genere, orientacio sexual...vinga home, l'igualtat no va d'aixo, va de que no es discrimini a ningun pel seu genere, que no li diguin a una dona tu no vals per fer aixo per ser dona, ara tampoc va de dir et reserven unes places per ser-ho. Que si patriarcal, que si racisme que si foc ...tot molt sensat i igualitari, oi?.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive