L'Hospital de Mataró segueix en lluita pel coronavirus.  Foto  R.Gallofré 8
L'Hospital de Mataró segueix en lluita pel coronavirus. Foto R.Gallofré 8

10 dies sense cap ingrés des d'Urgències per Covid-19 a l'Hospital de Mataró

En les darreres dues setmanes tan sols s'han registrat una defunció per coronavirus, i dels 37 ingressats al Consorci només 12 encara són positius

L’Hospital de Mataró ja acumula fins a 10 dies sense cap ingrés des d’Urgències per Covid-19. I en els últims 14 dies només s’ha registrat una defunció causada pel virus. Dades que conviden a l’optimisme, malgrat que des del Consorci Sanitari del Maresme recomanen a la ciutadania que mantinguin la prudència.

Segons les darreres dades facilitades pel Consorci, actualment hi ha 37 pacients ingressats vinculats al Covid-19 a l’Hospital de Mataró i al centre sociosanitari Sant Jaume. Aquestes xifres són cada cop més baixes (el 26 de maig passat eren 51) i encara són més positives quan s’analitzen al detall. A l’Hospital de Mataró a data de 5 de juny tan sols hi ha 3 pacients amb positiu de Covid-19, un d’ells a l’UCI. 

Entre el total de 37 pacients comptabilitzats, a part dels 3 positius n’hi ha 5 més a l’Hospital de Mataró que ja han negativitzat el virus que havien contragut, però que s’estan recuperant de les seqüeles. A l’antic Hospital de Sant Jaume, que actua com a centre sociosanitari de llarga estada, el nombre de pacients ingressats amb coronavirus són 29, dels quals 9 són encara positius i els restants ja no tenen el virus, però sí afronten seqüeles o bé tractaments per altres motius. 

Gràcies a l’evolució positiva de la pandèmia al territori, l’Hospital de Mataró i els centres adscrits al Consorci Sanitari del Maresme estan recuperant progressivament la normalitat. Si bé les dades conviden a ser optimistes, des del propi consorci demanen a la ciutadania que mantinguin la precaució. “El virus segueix entre nosaltres, i ens podem seguir contagiant si no prenem les mesures de prevenció necessàries”, constaten. Cal recordar que tan sols n 6,1% dels catalans i un 5,2 de tot l’estat han generat anticossos del coronavirus, segons els resultats de la segona onada de l’estudi de seroprevalença.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive