El restaurant La Morera de Mataró
El restaurant La Morera de Mataró

10 clients de La Morera també donen positiu per Covid-19

El rastreig fet a clients del bar on es va detectar un brot limita l’abast del contagi: 10 positius de 266 proves realitzades

El brot de Covid-19 detectat a l’emblemàtic bar La Morera de Mataró suma 10 contagiats entre els clients de l’establiment, que se sumen als 10 treballadors que també van donar positiu. Aquests són els resultats del rastreig efectuat entre la clientel·la, que ha consistit en 266 proves PCR practicades que han fet aflorar aquesta desena de casos. Amb el rastreig s’ha pogut trencar la cadena de contagis i donar el brot per aturat..

El CAP de Mataró Centre s'ha encarregat de fer les proves del rastreig

Arran del brot de coronavirus detectat, el Servei Català de la Salut va decidir realitzar una intervenció proactiva liderada pel Centre d’Atenció Primària (CAP) Mataró Centre –que forma part del Consorci Sanitari del Maresme– amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i el Servei de Vigilància Epidemiològica, amb l’objectiu d’identificar els possibles casos positius entre els clients i trencar la cadena de transmissió de la infecció.

El resultat de les 266 PCR realitzades els dies 4 i 5 de setembre ha estat de 10 casos positius, que representa un percentatge del 3,75% del total de proves realitzades. El 90% d’aquests pacients són asimptomàtics i només un dels positius havia estat a la terrassa del local, fet que reforça la idea que el risc d’infecció a l’exterior és més baix.

Rastreig i resposta ciutadana

El rastreig dels clients s’ha realitzat amb la col·laboració dels propietaris del bar i, gràcies a la important resposta ciutadana, s’ha aconseguit identificar un total de 464 clients. Els professionals del CAP Mataró Centre, que ha centralitzat la gestió d’aquest brot, han estat els encarregats de la realització de l’estudi dels contactes, trucant a tots els clients, i de realitzar les PCR. S’han fet proves a més de la meitat de les persones identificades, prioritzant aquells clients que van menjar a l’interior del local, els que hi van anar diverses vegades durant la setmana i les persones de risc per patologies cròniques.

La cronologia del brot

Els primers símptomes d'un treballador daten del 23 d'agost

El dia 31 d’agost, l’Ajuntament de Mataró va comunicar als responsables del CAP Mataró Centre que hi havia dos casos positius de COVID-19 entre la plantilla de La Morera. Després de realitzar les PCR a la resta de personal, el resultat va ser de 10 treballadors positius d’un total de 16 cambrers. Segons informa l’Ajuntament “La PCR dels dos primers positius es va realitzar el 28 d’agost, però els símptomes d’un d’ells havien començat el dia 23, així que es va decidir fer un rastreig de tots els clients des del dia 21 al 29 d’agost, ja que el restaurant va tancar el dia 30”.

Arxivat a:

Comentaris (1)

jordi Fa 2 anys
Ya lo dice el eslogan del restaurante: "Lo posible lo hacemos al momento, para los milagros nos estamos preparando". Es un sitio muy masificado, con medidas de seguridad algo laxas. Es normal que haya pasado.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive